HOD VLADIMIRA PUTINA MNOGE JE NAVEO DA VERUJU DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI? Detalj s njegovom rukom jako je ČUDAN!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

VIDEO

HOD VLADIMIRA PUTINA MNOGE JE NAVEO DA VERUJU DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI? Detalj s njegovom rukom jako je ČUDAN!

Između ostalog, komentariše se da su ruskom predsedniku lice i vrat prilično natečeni, što može biti posledica korištenja stereoida

Objavljeno: 11:32h

Ponašanje, zdravlje i izgled ruskog predsednika Vladimira Putina zadnjih se dana naveliko analizira u stranim medijima. Traži se mišljenje doktora o tome boluje li možda ruski lider od Parkinsonove bolesti, a The Telegraph navodi kako se gomilaju indicije koje upućuju da njegovo zdravlje nije dobro.

Ocenjuju da niz faktora ukazuje na to kako je šokantna odluka da napadne Ukrajinu možda i zdravstvene prirode.

No, sve su te špekulacija na staklenim nogama jer nikakvih konkretnih dokaza o bolesti nema.

Između ostalog, komentariše se da su ruskom predsedniku lice i vrat prilično natečeni, što može biti posledica korištenja stereoida.

Steroidi su stres-hormoni koji potiču agresivnost, ali ipak ne mogu nekog drastično promeniti. Mnogo se raspravljalo i o Putinovom ogromnom stolu i ekstremnim mjerama socijalnog distanciranja. Kada su se s Putinom sastali u Moskvi, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc morali su sediti s druge strane šest metara dugačkog belog stola. Tako veliki oprez preuzima se ako osoba ima imunoloških problema ili boluje od neke teže bolesti.

Valerij Solovej, nekadašnji istoričar Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, 2020. godine tvrdio je kako sumnja da Putin boluje od Parkinsonove bolesti i raka.

Dmitrij Peskov tada je Solovejeve tvrdnje odbacio kao potpune besmislice. Solovej je kasnije dao otkaz na Institutu, a kasnije je i uhapšen tokom opozicije u Moskvi.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Pre nekoliko godina je tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije istraživao Putinovo hodanje i čudno držanje desne ruke. Bilo im je sumnjivo što se njegova leva ruka normalno njiše dok hoda, a desna ukočeno stoji uz telo.

“Prva stvar koja vam padne na pamet je Parkinsonova bolest zbog asimetričnih pokreta ruku - naveli su stručnjaci za neurološke poremećaje kretanja predvođeni profesorom neurologije na Univerzitetu u Holandiji Bastiaanom Bloemom.

Pored Parkinsonove bolesti, za neobični hod Vladimira Putina neki su mislili i da je posledica moždanog udara ili prebolene dečje paralize. Naučnici su analizirali brojne snimke ruskih vrhovnika, međutim, iako je asimetrično kretanje ruku jedan od ranih pokazatelja bolesti, lekari nisu mogli uočiti druge simptome, poput primera loše koordinacije. I Putinove aktivnosti poput džuda i plivanja nisu u skladu s tom dijagnozom.

Dok su tražili moguća objašnjenja, naučni tim je uočio da su slično hodali još neki visoki ruski dužnosnici, kao Dmitri Medvedev, i dvojice bivših ministara obrane Anatolij Serdjukov i Sergej Ivanov kao i Anatoli Sidorov.

Tad su shvatili da se iza takvog hoda kriju neki drugi, a ne zdravstveni razlozi.

(Espreso/Slobodnadalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.