PREMINUO DEJVID BENET! Prvi pacijent kojem je IKADA presađeno SVINJSKO SRCE (FOTO)
Dejvid Benet, Foto: Profimedia

NIJE POZNAT UZROK

PREMINUO DEJVID BENET! Prvi pacijent kojem je IKADA presađeno SVINJSKO SRCE (FOTO)

Benet je bio prvi pacijent koji je ikada dobio transplataciju životinjskog organa koji je genetski modifikovan da bi se sprečilo odbacivanje organa

Objavljeno: 16:36h

Dejvid Benet (57) kojem je u januaru presađeno svinjsko srce, preminuo je u utorak. Još nije jasno šta je prozrokovalo Benetovu smrt.

Njemu je svinjsko srce presađeno u Medicinskom centru Univerziteta Merilend 7. januara ove godine i od tada se oporavljao. Njegovo stanje je počelo da se pogoršava poslednjih dana, a bolnica je njegovu smrt objavila u sredu.

Benet je bio prvi pacijent koji je ikada dobio transplantaciju životinjskog organa koji je genetski modifikovan da bi se sprečilo odbacivanje organa.

Dejvid Benet
foto: Profimedia

U vreme njegove smrt nije identifikovan uzrok, rekla je portparolka Debora Kotz, a istraživači planiraju da sprovedu detaljnu reviziju njegove smrti i objave rezultate u časopisu, prenosi US tudej.

"Uništeni smo gubitkom gospodina Beneta. Pokazao se kao hrabar i plemenit pacijent koji se borio do kraja. Izražavamo naše najiskrenije saučešće njegovoj porodici", rekao je u saopštenju dr Bartli Grifit, hirurg koji je vodio Benetovu transplantaciju.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Gospodin Benet je postao poznat milionima ljudi širom sveta po svojoj hrabrosti i nepokolebljivoj volji za životom", rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.