PREVARANT IZ SINGAPURA NASAMARIO 70 OSOBA U ZAMENU ZA NEŠTO STRAŠNO! Tiče se korisnika DARK VEBA
Ilustracija, Foto: Profimedia

falsifikovanje

PREVARANT IZ SINGAPURA NASAMARIO 70 OSOBA U ZAMENU ZA NEŠTO STRAŠNO! Tiče se korisnika DARK VEBA

Ho je bio deo velikog trika rudarenja kriptovaluta koji su istražile singapurske policijske snage i Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država (DOJ)

Objavljeno:

Singapurskom prevarantu date su kreditne kartice i lični podaci oko 70 osoba u zamenu za falsifikovanje vozačkih dozvola Sjedinjenih Država za korisnike Dark Veba.

Na listi je bio gospodin Mark Meril, kopredsedavajući Riot Gamesa, čuvenih programera video igara koji stoje iza League of Legends i Valorant-a.

Koristeći podatke gospodina Merila, Singapurac Ho Jun Jia, 32, otvorio je nalog na Amazon Veb Services (AVS), naplaćujući milione dolara sa American Ekpress (Amek) kartice gospodina Merila za usluge računarstva u oblaku za rudarenje kriptovalute, koju je koristio za svoju sopstvene troškove.

Ho, koji je bio nezaposlen u vreme počinjenih krivičnih dela, izjasnio se krivim u ponedeljak (7. marta) po 12 tačaka optužnice, uključujući lažno predstavljanje.

Na sud će se vratiti u aprilu.

Ho je bio deo velikog trika rudarenja kriptovaluta koji su istražile singapurske policijske snage i Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država (DOJ).

DOJ je opisao njegove aktivnosti kao "sofisticiranu šemu prevare".

1 / 5 Foto: Profimedia

Sud je čuo da je Ho 2016. registrovao nalog kod AVS-a sa sopstvenim podacima za kupovinu usluga računarstva u oblaku za rudarenje kriptovalute, ali mu je AVS zabranio nakon nekoliko meseci jer nije mogao da plati usluge.

Bonus video:

00:43

Zelenski se obratio britanskim poslanicima: Nećemo odustati

(Espreso/ The Straits Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.