MRAK U SKOPLJU ZBOG EKSPLOZIJE: Nakon VELIKE HAVARIJE građani ostali bez struje (VIDEO)
Eksplozija, Foto: Printscreen/Youtube/24 Vesti

SKANDAL

MRAK U SKOPLJU ZBOG EKSPLOZIJE: Nakon VELIKE HAVARIJE građani ostali bez struje (VIDEO)

Snadbevanje Skoplja strujom prekinuto zbog požara u blizini tragostanice

Objavljeno:

Velika eksplozija na visokonaponskoj mreži u Skoplju izazvala je prekid snabdevanja struje glavnog grada Severne Makedonije. Iz MUP-a saopštavaju da je eksplozija visokonaponske mreže MEPSO razlog što je danas popodne veliki deo Skoplja ostao bez struje.

Iz elektroprenosnog sistema Mepso su rekli da je snadbevanje Skoplja strujom prekinuto zbog požara u blizini tragostanice, kako bi vatrogasne ekipe mogle da intervenišu.

– Zbog eksplozije visokonaponske mreže MEPSO deo Skoplja ima prekid u snabdevanju u struji, ali je deo po deo priključen – saopštio je MUP.

Požar u Skoplju, Pintija, koji je izbio u blizini trafostanice je lokalizovan. Gradonačelnik opštine Kisela Voda Orce Gjorgjievski istakao je da je nezvanično došlo do požara u Bunardžiku, ali za to nema potvrde. On je rekao i da nema povređenih i da je sve pod kontrolom.

– Veliki požar je upravo lokalizovan naspram trafostanice u industrijskoj zoni. Vatrogasna jedinica je uložila sve napore da se požar sanira. Brzo su intervenisale službe MUP-a. Bićemo ovde, jer su neki dalekovodi u kvaru, pa da vidimo da li je ponovo požar na nekoj poziciji. Nema ljudskih žrtava, sve je pod kontrolom – rekao je gradonačelnik Orce Gjorgjievski.

Havarija na dalekovodu od TS Skoplje 4 do TS Bunardžik i požar kod trafo stanice, bili su razlog za prekid u snabdevanju električnom energijom u većem delu Skoplja, delovima Velesa i Ovče Polja. Ova dva faktora uslovila su ispad dva transformatora 400/110 kV, a samim tim i ispad cele trafostanice Skoplje 4 u naselju Pintija, saopštio je večeras AD MEPSO.

– Dispečeri AD MEPSO su u najkraćem mogućem roku uspostavili napon u većini naselja i postoji normalizovano snabdevanje električnom energijom. Defekti su izolovani i radi se na njihovom otklanjanju. Ovom prilikom AD MEPSO obaveštava građane da su večeras mogući kratkotrajni prekidi u isporuci električne energije, ali samo kako bi se stvorili uslovi da naše stručne ekipe otklone preostale kvarove – navodi se u saopštenju AD MEPSO. Bez struje je večeras od 17.15 do 18.00 bilo skoro celo Skoplje. Struje nije bilo u Centru, Aerodromu, Kiseloj Vodi, Karpošu, Čairu, Đorče Petrovu.

Iz preduzeća saopštavaju da su večeras mogući kratkotrajni prekidi u isporuci električne energije, ali samo kako bi se stvorili uslovi da stručne ekipe otklone.

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.