PRETIO BOMBOM TOKOM POSETE FON DER LAJEN! Uhapšen muškarac u Skoplju
Hapšenje/ilustracija, Foto: MUP Srbije

hapšenje

PRETIO BOMBOM TOKOM POSETE FON DER LAJEN! Uhapšen muškarac u Skoplju

Fon der Lajen je oko dva sata popodne doletela u Skoplje iz Tirane, gde je započela turneju po Zapadnom Balkanu

Objavljeno: 20:23h

Policija u Skoplju uhapsila je danas jednog muškarca zbog lažne prijave da će tokom posete predsednice Evropske komisije ispred Vlade Severne Makedonije biti aktivirana bomba.

Kako se navodi u saopštenju, policija je privela I.M, koji je u 10.32 skopskoj policiji telefonom prijavio da će biti aktivirana eksplozivna naprava ispred zgrade vlade u Skoplju tokom posete Fon der Lajen i utvrdila da je prjava lažna.

"Preuzete su potrebne mere i aktivnosti i utvrđeno je da je prijava lažna. To lice je privedeno i zadržano u polcijskoj stanici po uputstvu javnog tužioca, zbog daljeg postupka. Lažna prijava nije uticala na posetu predsednice EK i aktivnosti su se nastavile po planiranoj agendi", istaklo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Fon der Lajen je oko dva sata popodne doletela u Skoplje iz Tirane, gde je započela turneju po Zapadnom Balkanu. Imala je sastanak i konferenciju za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom, а najavljeno je da će se sastati sa šefom države Stevom Pendarovskim i prisustvovati večeri koju će on prirediti, na kojoj će biti i predsednik parlamenta Talat Džaferi i drugi visoki predstavnici.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.