OGLASIO SE FILIPČE NAKON POŽARA U KOVID BOLNICI U TETOVU: Imao je šta i da kaže o PODNOŠENJU OSTAVKE!
Požar, Foto: Tanjug/AP Photo

JASNO I GLASNO

OGLASIO SE FILIPČE NAKON POŽARA U KOVID BOLNICI U TETOVU: Imao je šta i da kaže o PODNOŠENJU OSTAVKE!

Filipče je rekao da su preminuli u sinoćnjem požaru u kovid centru bolnice u Tetovu bili uzrasta od 29 do 79 godina i da se kod svih 14 nastradalih obavlja obdukcija i identifikacija

Objavljeno:

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da će odluku da li će podneti ostavku zbog požara u kovid centru u Tetovu doneti kada se završi istraga te nesreće u kojoj je poginulo 14 pacijenata. Na onlajn konferenciji za novinare, Filipče je rekao da ne beži od odgovrnosti, ali da će čekati da završi istraga požara u tetvskom kovid centru i da će "apsolutno, posle istrage, doneti odluku da li će podneti ostavku".

"U mnogo medija i medju pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bežim, niti ću bežati, ali ću insisitrati na tome i čekaću da završi istraga. Zbog toga što u ovom periodu ima potreba za rukovodjenjem krizom, posebno oko pacijenata u Tetovu i završavanja obudukcionih nalaza. Apsolutno ću nakon završetka istrage doneti odluku da li ću podneti ostavku. Stvarno je teško da se rečima opiše težina i bol koju osećam. Stvarno saosećam sa članovima porodica svih poginulih, ali ću čekati zvanične podatke istrage", ;rekao je ministar zdravlja Severne Makedonije.

Filipče je rekao da su preminuli u sinoćnjem požaru u kovid centru bolnice u Tetovu bili uzrasta od 29 do 79 godina i da se kod svih 14 nastradalih obavlja obdukcija i identifikacija.

"Predata su tela 14 pacijenata. Za deo od njih je završena obdukcija, za deo je u toku. Preminuli su u uzrasta od 29 do 79 godina. Osim klasičnih obdukcionih nalaza, radi se i analiza DNK, o čemu su obavešteni i članovi porodica", rekao je on.

Filipče je naveo da je u tetovskom kovid centru bilo hospitalizovano 26 pacijenata, da je 12 preživelih bezbedno evakuisano i da su hospitalizovani u bolnici, kao i da nema povredjenih ili preminulih zdravstvenih radnika.

Bonus video:

POŽAR U NOVOM BEOGRADU: Gore stepenice u Bloku 61 (KURIR TV)
00:35

POŽAR U NOVOM BEOGRADU: Gore stepenice u Bloku 61 (KURIR TV)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media