Počela vanredna sednica Vlade – naložena hitna obdukcija poginulih u Tetovu! (VIDEO)
Požar u kovid bolnivi, Foto: Profimedia

tragedija

Počela vanredna sednica Vlade – naložena hitna obdukcija poginulih u Tetovu! (VIDEO)

Požar, koji je izbio oko 21 sat, ugašen je

Objavljeno:

Najmanje 14 osoba stradalo je u požaru, koji je u sredu uveče zahvatio improvizovanu, privremenu kovid bolnicu u centru makedonskog grada Tetova.

Požar, koji je izbio oko 21 sat, ugašen je.

Tela žrtava prebačena su u forenzički centar, a pokrenuta je i istraga, prenosi portal Telma. Ima i povređenih koji su prebačeni u Skoplje.

Na snimcima na društvenim medijima vidi se zgrada bolnice u plamenu i gusti oblak crnog dima kako se uzdiže u vazduh u blizini glavnog puta u Tetovu, dodaje BBC.

Požar je gasilo ga je sedam vatrogasnih vozila sa 30 vatrogasaca.

Kako navodi Telma, pozivajući se na neimenovane izvore, vatra je uništila sve pred sobom, čak i metalne cevi za vodovod, kao i jedno vozilo udaljeno nekoliko metara od bolnice. Na licu mesta je bio i ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče.

FIlipče je na Tviteru izrazio najdublje saučešće porodicama stradalih.

"Ovo je veoma tužan dan" naveo je Filipče i dodao da je nekoliko pacijenata hitno prebačeno u bolnicu u Skoplju. Filipče je požar opisao kao "strašnu nesreću", ne navodeći detalje.

Povodom nesreće oglasio se i makedonski premijer Zoran Zaev koji je rekao da je uzrok požara eksplozija i da je u toku istraga. On je konstatovao da je požar ugašen, ali da su sa njim ugašeni i mnogi životi. On je na svom Fejsbuku izrayio saučešće porodicama žrtava i poručio da je pokrenuta istraga.

U međuvremenu, Vlada Severne makedonije zakazala je za danas u 10 sati vanrednu sednicu zbog požara.

Predsednik Stevo Pendarovski izrazio je na Fejsbuku saučešće porodicama žrtava, a povređenima poželeo uspešan oporavak.

Privremena bolnica navodno je izgrađena prošle godine kako bi se u njoj zbrinjavali ljudi, koji boluju od teško oblika koronavirusa.

Prijavljene greške

Bolnica u Tetovu izgrađena je nedavno, a još prilikom njene izgradnje u aprilu ove godine prijavljene su neke nepravilnosti.

Kako prenosi makedonski portal Alsat na albanskom jeziku, prijavljene greške odnosile su se na neke infrastrukturne radove, za koje je kompanija koja je izvodila grđevinske radove rekla da će ih ispraviti.

Tužitelji su zatražili obdukciju tela stradalih osoba i ispituju da li ima još mrtvih.

Prema prvim informacijama, među poginulima nema medicinskog osoblja.

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.