SEVERNA MAKEDONIJA UVODI NOVA PRAVILA NA GRANICAMA! Od 1. septembra postrebna su vam sledeća dokumenta!
Severna Makedonija, Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

pažnja

SEVERNA MAKEDONIJA UVODI NOVA PRAVILA NA GRANICAMA! Od 1. septembra postrebna su vam sledeća dokumenta!

Građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri "kovid dokumenta" biće određen karantin

Objavljeno:

Strani i makedonski državljani od 1. septembra za ulazak u Severnu Makedoniju moraće da imaju sertifikat o imunizaciji, ili negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali kovid, sapštila je danas vlada u Skoplju.

Kako se precizira, od 1. septembra makedonski i strani državljani će u Severnu Makedoniji moći da udju ako prethodno na graničnom prelazu prilože sertifikat o imunizaciji, odnosno primljene najmanje dve doze vakcine protiv zarazne bolesti kovid 19, ili potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja, ili negativan PCR test star najviše 72 sata.

Građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri "kovid dokumenta" biće određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rešenjem Državnog sanitarnog inspektorata. Strani državljani koji tranzitiraju kroz Severnu Makedoniju moći će da prodju u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da predaju graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.