MINISTARSTVO SEVERNE MAKEDONIJE: Evakuisani su svi naši državljani iz KABULA!
Kabul, Foto: Profimedia

DOBRO JE

MINISTARSTVO SEVERNE MAKEDONIJE: Evakuisani su svi naši državljani iz KABULA!

Kako se navodi u saopštenju, naveći deo makedonskih gradjana koji su evakuisani iz Kabula, više od 30 njih, nalazi se u Svinlendu u Velikoj Britaniji, dok je 20-tak u Dohi u Kataru

Objavljeno:

Iz Kabula su evakuisani svi severnomakedonski državljani koji su bili prijavljeni za evakuaciju i nalaze se u Engleskoj, Kataru i Norveškoj, objavilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Kako se navodi u saopštenju, naveći deo makedonskih gradjana koji su evakuisani iz Kabula, više od 30 njih, nalazi se u Svinlendu u Velikoj Britaniji, dok je 20-tak u Dohi u Kataru.

Državljani Severne Makedonije koji su Avganistan napustili jer su talibani osvojili Kabul i vlast u toj zemlji, narednih dana biće prevezeni u evropske centre, a zatim u Skoplje.

Poslednji makedonski gradđani, koji su bili predvidjeni za evakuaciju, a nalazili su se u Nato bazi u Kabulu, juče su napustili Avganistan i nalaze se u Oslu, glavnom gradu Norveške.

Prethodnih dana je bilo saopšteno da se za evakuaciju iz Avganistana prijavilo 75 državljana Severne Makedonije.

U Nato bazi, dodaje se, ostali su samo oni koji još obavljaju svoje obaveze i čija evakuacija se odvija u skladu sa rasporedom za povlačenje iz te baze.

Prema ranijim informacijama Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije radi se o tri osobe.

Bonus video:

02:14

MALO POZNATA PRIČA O HEROJSTVU RATKA MLADIĆA

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.