LEPE VESTI IZ SEVERNE MAKEDONIJE: Od septembra prvi put nema smrtnih slučajeva!
Vakcinacija, Foto: Aleksandra Čolić

pandemija

LEPE VESTI IZ SEVERNE MAKEDONIJE: Od septembra prvi put nema smrtnih slučajeva!

On je građanima preko Fejsbuka poručio da moraju da poštuju mere, ističući da je jedini način da se smanji zaraza da se masovno vakcinišu

Objavljeno:

U Severnoj Makedoniji nije registrovan nijedan preminuli od korona virusa u prethodna 24 sata, prvi put od septembra prošle godine, objavile su danas zdravstvene vlasti.

"Prvi put posle 2. septembra 2020. ne registrujemo nijednog preminulog od kovida-19. Daleko da je ovaj virus pobeđen, ali ova mala pobeda nam uliva nadu da smo bliže stavljanju kraja na ovu agoniju", rekao je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je građanima preko Fejsbuka poručio da moraju da poštuju mere, ističući da je jedini način da se smanji zaraza da se masovno vakcinišu.

U posledna 24 sata registvano je i osam slučajeva korona virusa, koji su potvrđeni sa 3.068 testova i pozitivno je 0,26 odsto testiranih.

Od korona virusa u Severnoj Makedoniji do sada je umrla 5.471 osoba, dijagnostikovano je 155.536 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 437.

Institut za javno zdravlje je registrovao da je ozdravilo je još devet pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih porastao na 149.628.

Bonus video:

01:38

VAKCINACIJA GRAĐANA U NOVOM PAZARU!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.