ZAEV POSLAO PORUKU BRISELU: Vreme je da se obećanje ispuni!
Zoran Zaev, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

važno

ZAEV POSLAO PORUKU BRISELU: Vreme je da se obećanje ispuni!

Nakon toga možemo da nastavimo da razgovaramo o evropskoj budućnosti

Objavljeno:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je, sumirajući dvodnevnu posetu Briselu gde se sastao sa najvišim zvaničnicima evropske administracije, izjavio je da je ponovo poslata jasna i glasna poruka da pregovori o prikjučenju te zemlje EU mogu biti nastavljeni samo ako se isključe pitanja o makedonskom jeziku i identitetu.

- Nakon toga možemo da nastavimo da razgovaramo o evropskoj budućnosti naše zemlje - rekao je Zaev, preneli su makedonski mediji.

Poručio je da se njegova vlada ne sme i neće igrati sa makedonskim identitetom, niti bilo koja druga vlada, a još manje, kako je rekao, druga država ili Unija čiji nismo član.

- Imamo i ponos i svoj identitet. Možemo ojačati ili oslabiti ponos, ali makedonski identitet i jezik su nepovredivi, jedan i jedini, nepromenljivi - poručio je Zaev.

Rekao je i da je Severna Makedonija na evropskom putu, ali je istakao da na tom zajedničkom putu svi treba da ispune svoje obaveze.

- Severna Makedonija je ucinila mnogo, završili smo reforme i sada je vreme da nam EU ispuni obećanje - rekao je makedonski premijer.

Bonus video:

02:55

Joksimović o tome šta Vučića očekuje u Briselu

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.