MINISTAR ZDRAVLJA SEVERNE MAKEDONIJE FILIPČE O SITUACIJI SA KORONOM: Za sada nisu potrebne nove mere!
Foto: Youtube printscreen

SEVERNA MAKEDONIJA

MINISTAR ZDRAVLJA SEVERNE MAKEDONIJE FILIPČE O SITUACIJI SA KORONOM: Za sada nisu potrebne nove mere!

Filipće je rekao da su analize pokazale da je veliki broj novih slučajeva posledica britanske varijante, preko 70 odsto, posebno u Skoplju

Objavljeno:

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da u ovom trenutku nije potrebno uvoditi dodatne mere, ali nije isključuje mogućnost da se to učini.

„Zaista ne mogu sada da kažem da li će neka opšta ograničenja biti preporučena za celu zemlju. U ovom trenutku nema naznaka da treba preduzeti dodatne mere, ali ta mogućnost nije isključena“, rekao je Filipće novinarima posle posete gradilištu nove zgrade Poliklinike Saraj, prenela je MIA.

Prema njegovim rečima, situacija se prati, bolnice trenutno nisu pod pritiskom, a svuda ima raspoloživih bolničkih kreveta.

Održano je nekoliko sastanaka sa Komisijom za zarazne bolesti, analiza podataka o kretanju virusa biće finalizovana sledeće nedelje i u skladu sa tim će biti doneta odluka, prenosi makedonska agencija.

Filipće je rekao da su analize pokazale da je veliki broj novih slučajeva posledica britanske varijante, preko 70 odsto, posebno u Skoplju, Kavadarcima, Negotinu, Prilepu i Ohridu.

Do sada nijedan grad nije ispunio uslove za ograničenje kretanja, ali ako se donese odluka da takvo ograničenje može imati efekta, mere će biti uvedene, prenosi agencija.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.