ODBAČENA OPTUŽNICA, PORAZ ZA MAKEDONCE: Zbog nedostatka dokaza oslobođeno 11 Albanaca
Specijalno tužilaštvo usled nedostatka dokaza povlači optuznicu, Foto: Nemanja Pančić

nema dokaza, nema optužnice

ODBAČENA OPTUŽNICA, PORAZ ZA MAKEDONCE: Zbog nedostatka dokaza oslobođeno 11 Albanaca

Sud je odlučio da optužene pusti i odbaci optužnicu

Objavljeno:

Makedonsko Specijalno tužilaštvo odbacilo je danas, zbog nedostatka dokaza, optužnicu protiv 11 Albanaca, optuženih da su 2003. godine podmetnuli minu od čije eksplozije su poginula dva pripadnika snaga NATO i jedan Makedonac.

- Posle temeljne analize zaključili smo da bi bilo pošteno da se, zbog nedostatka dokaza, povuku optužnice - rekla je šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju, Katica Janeva.

Tužilac Burim Rusremi rekao je na današnjem ročištu da je ceo slučaj bio zasnovan na izjavi svedoka koju su, kako je naveo, od njega iznudili zvaničnici tajne službe (UBK).

- Zvaničnici UBK su, rekao je Ruisremi, svedoka podvrgli fizičkom i psihičkom mučenju kako bi sastavio iskaz na kojem je bazirana presuda. -

Specijalno tužilaštvo je, prema njegovim rečima, zaključilo da su ljudi koji su svedoka ispitivali izvršili torturu. I Janeva je navela da je slučaj "Sopot" bio baziran na iskazu jedinog svedoka, Ramadana Bajramija, koji je bio prisiljen na ovakav iskaz. Povlačenjem optužnice "slučaj Sopot", nije zatvoren jer tužilaštvo pokreće dodatnu istragu.

Da podsetimo 2003. godine poginula su dva poljska vojnika NATO i jedan Makedonac poginuli kada je njihovo terensko vozilo NATO naišlo na minu na lokalnom putu u blizini sela Sopot.

Bonus video:

VUČIĆ OŠTRO UOČI SUSRETA SA TAČIJEM U BRISELU: Od sastanka ne očekujem ništa, ali ću štititi našu državu i budućnost!

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.