OD OVOG ČOVEKA ZAVISI REŠENJE KRIZE U MAKEDONIJI: Američki diplomata Hojt Brajan Ji stigao u Skoplje
Foto: AP

razrešenjE sukoba u makedoniji

OD OVOG ČOVEKA ZAVISI REŠENJE KRIZE U MAKEDONIJI: Američki diplomata Hojt Brajan Ji stigao u Skoplje

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji stigao je u dvodnevnu posetu Makedoniji, a sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem
Objavljeno: 15:56h

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji stigao je u dvodnevnu posetu Makedoniji, a sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem, a do večeri Ji će se sastati i sa liderima ostalih stranaka Albanaca u Makedoniji.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ji je u Skoplje stigao dan ranije nego što je prvobitno planirano, a makedonskoj prestonici sastaće se sutra i sa Džaferijem, predsednikom Makedonije Đordjem Ivanovim i liderima VMRO-DPMNE i SDSM Nikolom Gruevskim i Zoranom Zaevim.

Sastanak sa Džaferijem planiran je u jutarnjim satima.

Makedonski predsednik Đordje Ivanov naći će se na "vrućoj stolici", navodi Dojče vele, a posetu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju naziva danom D za Makedoniju.

Nemački državni radio dodaje da sastanak Hojt Jija sa Džaferijem nije iznenađenje, jer je američka ambasada u Makedoniji priznala njegov izbor za predsednika Sobranja neposredno pošto se to dogodilo.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.