OVO JE MESTO GDE JE UBIJENA MALA VANJA: Poznato kojom rutom su se kretale njene ubice (VIDEO)
Vanja Gorčevska, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, printscreen/youtube/telmatv

istraga zločina

OVO JE MESTO GDE JE UBIJENA MALA VANJA: Poznato kojom rutom su se kretale njene ubice (VIDEO)

Još se čeka da tužilaštvu bude dostavljen obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da otkrije kada i kako je tačno nesrećna devojčica ubijena

Objavljeno:

Ubistvo male Vanje Gorčevske (Đorčevske) iz Skoplja i dalje je glavna tema u regionu.

Još se čeka da tužilaštvu bude dostavljen obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da otkrije kada i kako je tačno nesrećna devojčica ubijena.

Na osnovu do sada saopštenih detalja iz istrage, javnost je donekle uspela da rekonstruiše delove svirepog zločina koji je šokirao ne samo Severnu Makedoniju, već čitav region.

U međuvremenu, severnomakedonska televizija Telma je objavila snimak i fotografije tačne lokacije gde je devojčica bila zakopana.

Na snimku se vidi blatnjavi put kojim su se vozili njeni otmičari i ubice.

Podsetimo, mala Vanja Gorčevska je oteta i ubijena 27. novembra u jutarnjim časovima, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u njivi u ataru sela Brazda.

Telo je bilo zakopano na brdu u ataru sela Brazda nedaleko od mesta gde je zapaljen sitroen kojim je dovezena.

Kako su naveli novinari Telme, vidljivo je i nedavno prisustvo ljudi na tom mestu. Postoje sveži opušci cigareta, otisci stopala i smeće sa rokom trajanja do 15. decembra, koji dokazuju da je na lokalitetu bila prisutna grupa ljudi.

Pronađena su dva pištolja. Još nije poznato da li su oni povezani sa ubistvima.

Podsetimo, devojčica je oteta u svojoj zgradi, nedugo nakon što je napustila stan. Makedonski mediji javljaju da se stan vodi na njenog oca Aleksandra, kao i drugi stan u centru grada od 80 kvadrata u kojem živi. Upravo se Aleksandar sumnjiči da je ubicama otkrio kuda i kada se njegova ćerka kreće.

Vanja Gorčevska
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Damir Dervišagić, Tamara Trajković

Zgrada u kojoj je Vanja oteta od ranije je poznata glavnom osumnjičenom za ovaj zločin Ljupču Palevskom Palči, jer je upravo njegova firma gradila ovu zgradu. Navodno 106 kvadrata u objektu i dalje se vodi na njegovu firmu UPA Enterprise.

Devojčici su vezali ruke i noge i ugurali je u vreću za spavanje, a potom navodno u gepek "sitroena" ranije ubijenog Panča Žežovskog.

Od zgrade su krenuli u pravcu sela Brazda. Veruje se da je otmica ranije planirana jer su osumnjičeni kod sebe imali vreću za spavanje, kao i lepljivu traku kojom su vezali ruke i noge žrtve. Takođe, pet dana ranije su, kako se sumnja, ubili Panča Žežovskog iz Velesa, sa namerom da mu uzmu auto za otmicu.

Na dan otmice "sitroen" je pratio beli "reno kango", koji je, kako se veruje, vozio Palevski.

Veruje se da su prvo zapalili vozilo kojim su prevezli devojčicu, i to oko 9.40 časova, a da je 20 minuta kasnije devojčica ubijena i zakopana u njivi koja je udaljena nekih 500 metara od mesta gde je "sitroen" zapaljen.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.