EVO KADA BI UBICA VANJE GORČEVSKE MOGAO DA BUDE IZRUČEN: Ovo su najnoviji momenti, sve zavisi od...
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije/ Facebook/ Printscreen/ Палевски Љупчо/ Pance Zezovski

detalji

EVO KADA BI UBICA VANJE GORČEVSKE MOGAO DA BUDE IZRUČEN: Ovo su najnoviji momenti, sve zavisi od...

Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog, već i politički deo

Objavljeno: 20:08h

Izručenje Ljupča Palevskog-Palča ,glavnoosumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žeževskog. moglo bi da bude za tri meseca, piše makedonski portal "Skopje1".

Kako se navodi, ovo je ocena na osnovu procedura u Turskoj, kao i načina odlučivanja.

Praksa Ministarstva pravde Severne Makedonije pokazuje da se do sada nije desilo da Turska odbije da izruči osobu osumnjičenu za zločin ili osuđenog zločinca.

U institucijama Severne Makedonije su rekli da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik.

Vanja Gorčevska, Ubistvo, Rekonstrukcija
foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

Potom je na redu Turska.

Postoje dva filtera. Najpre odlučuje Sud za teška krivična dela, a potom Ministarski savet na zahtev Ministarstva pravde. Ako sud odobri, Palčo može da se žali. Proces se nastavlja u Veću ministara.

Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog, već i politički deo. Ako kaže da ga gone zato što je politički disident, to će razmotriti turske vlasti.

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum.

Palčo je uhapšen na autoputu u Turskoj. Dok je bio tamo kontaktirao je ljude iz Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, u interesu istrage, nije otkrio s kim.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/Telegraf.rs/Skopje1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.