SPASOVSKI O VANJINOM UBISTVU: Ove tvrdnje je izneo u javnost
Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

UŽAS

SPASOVSKI O VANJINOM UBISTVU: Ove tvrdnje je izneo u javnost

Skoplje, Beograd, Balikešir - ovo je bila putanja kretanja Ljupčeta Palevskog.

Objavljeno: 12:25h

Ljupče Palevski Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (14) uhapšen je sinoć u Turskoj. Makedonske vlasti detaljno su opisale kako je bežao i uhapšen čovek koji je počinio zločin koji je potresao region.

- Nesumnjivo je da je neko iz MUP-a dao informaciju o ubistvima Vanje Đorđevske i Panče Žežovskog, pa je tako osumnjičeni organizator i realizator Ljupčo Palevski-Palčo pobegao iz Makedonije - rekao je sinoć ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Ljupčo Palevski
Ljupčo Palevskifoto: Makedonska Policija

Kada je reč o njegovoj ruti kretanja, otkriveno je da je, verovatno nakon što mu je dojavljeno da policija ima određene tragove koji bi mogli dovesti do njega, odlučio da beži, a prvi na ruti bio mu je Beograd.

Skoplje, Beograd, Balikešir - ovo je bila putanja kretanja Ljupčeta Palevskog.

- Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, gde ga je ostavio u hotetu i tu je prenoćio. Odatle ga je sutradan pokupila druga osoba iz Skoplja, u džipu, pa je preko graničnog prelaza "Gradina" ušao u Bugarsku. Potom je otišao u Tursku. U Turskoj odlazi u grad Balikešir - ispričao je i potom pojasnio kako je uhapšen.

- Naše službe su stupile u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikeširu. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul. Međutim, on je pokušao da zavara trag tako što je rekao da hoće taksijem da ide u Istanbul, ali se vratio u Balikešir. U utorak popodne su ga uhapsile kolege iz turske policije, dok je išao autoputem u Balikeširu - dao je detaljno objašnjenje ministar.

Ljupčo Palevski, Poternica, Vanja Gorčevska
foto: mvr.gov.mk

Spasovski je rekao da je procedura za ekstradicioni pritvor u rukama ministarstva pravde, a potom će izaći pred sudiju.

- Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena - rekao je Spasovski na konferenciji za novinare.

Кrivična prijava prema njegovim rečima ima više od sto stranica.

- Krivična prijava, uključujući i dokaze, predata je javnom tužilaštvu. Optuženo je pet osoba, jedna za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedna za pomaganje u otmici - istakao je Spasovski i dodao da je policija prikupila dokaze protiv svih osumnjičenih uključujući i oca ubijene devojčice Aleksandra Gorčevskog.

On je rekao da je Vanjin telefon pronađen, ali ne i na kojoj lokaciji. Takođe, rekao je da Vanja imala prostrelnu ranu, ali da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon rezutata obdukcije.

Vanja Gorčevska
foto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Dado Đilas

- Telefon je pronađen - kratko je odgovorio Spasovski i dodao da je Palčo takođe kontaktirao osobe u Makedoniji dok je bio u bekstvu.

- Imamo informacije o njima, ali ne možemo da ih objavimo - rekao je Spasovski. On je rekao da su dva pištolja pronađena na teritoriji Skoplja, u okviru preliminarne istrage o otmici i ubistvu Vanje Đorđevske.

- Pronašli smo jedan pištolj, odnosno dva - rekao je Spasovski, a na pitanje da li je obavešten ko je imao kontakt sa oružjem, rekao je da se to istražuje.

Na pitanje da li je reč o sekti, rekao je da se i to istražuje.

- Da je reč o ljudima koji se ne mogu nazvati ljudima, to je činjenica. Sve ostalo se utvrđuje - dodao je Spasovski.

Četvorica osumnjičenih za ubistvo Vanje i frizera Panča Žežovskom sinoć su ponovo dovedena pred sud i njima je određen pritvor do 30 dana. Među njima je bio i Velibor Manev koji je tokom saslušanja u policiji i pred tužiocem priznao krivicu.

Otkrio je šta su monstrumi uradili sa devojčicom i ubijenim frizerom iz Velesa Pančom Žežovskim, a kao izvršioca ubistava označio je Ljupča Palevskog.

Aleksandar Gorđevski, otac ubijene Vanje, doveden je u zatvorskom kombinezonu, a vidi se da je ošišan na ćelavo.

Gorčevski je osumnjičen, podsetimo, da je dao informacije o kretanju ubijene Vanje. Кako je saopšteno iz Tužilaštva, rekao je Palčevskom kad će devojčica izaći iz kuće i kada će biti sama.

Otac male Vanje, podsetimo uporno je negirao da je umešan u otmicu svoje ćerke koja je odmah ubijena tri sata nakon što je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela sa majkom i sestrom.

Bonus video: MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/Kurir.rs/Skopje1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.