KAKO JE PALČO POBEGAO IZ ZEMLJE NAKON UBISTVA VANJE? Sumnja se da mu je je oko BEKSTVA POMOGAO...
Vanja Gorčevska, Foto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Dado Đilas

istraga zločina

KAKO JE PALČO POBEGAO IZ ZEMLJE NAKON UBISTVA VANJE? Sumnja se da mu je je oko BEKSTVA POMOGAO...

Osnovno državno tužilaštvo u Skoplju se oglasilo o novom hapšenju zbog otmice i ubistva Vanje Đorčevske

Objavljeno:

Nakon što su makedonski mediji javili da je uhapšena još jedna osoba koja je osumnjičena da ima veze sa otmicom i ubistvom Vanje Gorčevske, oglasilo se i Osnovno državno tužilaštvo u Skoplju koje je saopštilo detalje hapšenja. Uhapšena osoba (46) je bliska glavnom osumnjičenom Ljupču Palovskom Palču koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica.

"Osnovno državno tužiilaštvo u Skoplju podnelo je Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju predlog za određivanje zadržavanja od 48 sati protiv 46-godišnjeg Skopljanca zbog sumnje da je pomogao u bekstvu Ljupču Palevskom osumnjičenom za ubistvo Vanje Đorčevske (14). Osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio ovo krivično delo proizlazi iz do sada pribavljenih dokaza Odeljenja za javnu sigurnost, Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje.

Vanja Gorčevska, Ubistvo, Rekonstrukcija
foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

Osoba za koju se sumnja da je počinila ubistvo i za kojom je raspisana međunarodna poternica je registrovana 02.12.2023 na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, pri ulasku u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlazu iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema Republici Turskoj). Utvrđeno je da je osumnjičeni prevezen vozilom “land rover”, kojim je upravljao osumnjičeni Skopljanac.

On je uhapšen a policijski službenici Odeljenja za međunarodnu saradnju su ga saslušali. U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan od opasnosti od bega, kao i posebne okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno delo, s obzirom na okolnosti vrste i karaktera zločina", prenosi "Telma".

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.