ŠTA ČEKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO VANJE KADA GA NAĐU? Region na nogama zbog SVIREPOG zločina, ceo Balkan ga TRAŽI
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

OTKRIVAMO

ŠTA ČEKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO VANJE KADA GA NAĐU? Region na nogama zbog SVIREPOG zločina, ceo Balkan ga TRAŽI

Mala Vanja nestala je 27. novembra ujutru kada je krenula u školu. Veruje se da je u selu nadomak Skoplja odvezena automobilom koji je ukraden od ubijenog Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Prema dosadašnjim podacima iz istrage, Vanja je ubijena prošlog ponedeljka oko 10 sati ujutru.

Objavljeno:

Čitav Balkan traga za Ljupčom Palevskim Palčom, prvim osumnjičenim za ubistvo devojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je sinoć poternicu za Ljupčom, a kako je za Telegraf.rs potvrđeno iz suda u Skoplju, prihvaćen je predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor od 30 dana od dana kada bude pronađen i uhapšen.

"Prema nalogu za sprovođenje istražnog postupka, za lice postoji predmet osnovane sumnje u krivična dela Ubistvo, iz čl. 123 stav 2 tačka 7 član. 22, Iznuda iz čl. 141 stav 2 i Izazivanje opšte opasnost iz čl. 288. stav 1.", naveli su iz suda.

Inače, Palčo je stari znanac policije i tužilaštva. Protiv njega su ranije podnošene brojne prijave. Kako je zvanično saopšteno, 2019. godine protiv njega je podneta krivična prijava zbog nezakonitog prisluškivanja i snimanja, iste godine podneta je i prekršajna prijava zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Već sledeće godine podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Policija je navela i da je protiv Ljupča 2005. godine podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja i posebne slučajeve falsifikovanja isprava, dok je 2002. godine podneta prijava zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje.

Podsetimo, mala Vanja nestala je 27. novembra ujutru kada je krenula u školu. Veruje se da je u selu nadomak Skoplja odvezena automobilom koji je ukraden od ubijenog Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Prema dosadašnjim podacima iz istrage, Vanja je ubijena prošlog ponedeljka oko 10 sati ujutru.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Veruje se da je ubijena iz koristoljublja.

Inače, ubistvo izvršeno iz koristoljublja definisano je članom 123. Krivičnog zakonika Severne Makedonije.

Krivični zakonik predviđa da će se zatvorom od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom kazniti onaj ko: liši drugog života iz koristiljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.