VANJINA MAJKA PRODALA STAN, ISPITUJE SE DA LI JE TAJ NOVAC BIO MOTIV ZA IZNUDU? Strašan zločin zavio REGION U CRNO
Vanja Gorčevska, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

NOVA SAZNANJA!

VANJINA MAJKA PRODALA STAN, ISPITUJE SE DA LI JE TAJ NOVAC BIO MOTIV ZA IZNUDU? Strašan zločin zavio REGION U CRNO

Tačno vreme ubistva biće poznato nakon što dobiju rezultate obdukcije

Objavljeno:

Motiv ubistva Vanje Đorčevske (14) bi mogao da bude novac, a ono što je strašnije u ubistvu devojčice je to što je u slučaj umešan i njen otac.

- Prema informacijama Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari proveriti u toku postupka - rekao je Gavril Bubevski, glavni tužilac Skopskog javnog tužilaštva, povodom slučaja ubistava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Bubevski je rekao da je devojčica zgrabljena na ulazu u zgradu.

- Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje devojčice podelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa od petorice mogla da iznudi novac od majke - rekao je Oliver Spasovski, ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Vanja je oteta "sitroenom", vozilom nestalog, a potom i ubijenog Žežovskog koji je, kako se veruje dugovao novac organizatoru otmice Ljupčetu Palevskom.

Ljupčo Palevski
Ljupčo Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

- Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena, iz ulaza zgrade, odnosno iz stana, nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće, kada će biti sama - rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubistva, koji je prema svim navodima verovatno Ljupče P, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je i taj koji ju je upucao.

- Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, prema do sada utvrđenim dokazima, negde oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog dela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je ministar Spasovski.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

On je izvestio da idu tragom organizatora koji je iz zemlje prvo pobegao u Beograd, a potom otišao u Bugarsku.

Za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da ubije devojčicu, a potom od majke traži novac.

Tačno vreme ubistva biće poznato nakon što dobiju rezultate obdukcije.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Kurir/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.