VIŠE STOTINA POLICAJACA ČEŠLJALO SVAKI ĆOŠAK, PRETRESANI PODRUMI, MANASTIRI: Ovako je tekla potraga za Vanjom!
Mala Vanja, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

novi detalji

VIŠE STOTINA POLICAJACA ČEŠLJALO SVAKI ĆOŠAK, PRETRESANI PODRUMI, MANASTIRI: Ovako je tekla potraga za Vanjom!

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski, ranije, specijalni tim radio je aktivno skoro danonoćno na potrazi za Vanjom

Objavljeno:

Tela nestale devojčice Vanje Đorčevske (14) i frizera iz Velesa Pančea Ž. (74) pronađena su večeras u okolini Skoplja. Vanjin nestanak je prijavljen 27. novembra, a nestanak frizera 24. novembra.

Prema navodima makedonskog MUP-a, policijski službenici su preduzeli obimne mere i aktivnosti kako bi se nestala devojčica pronašla. Kako je ranije izjavio ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Oliver Spasovski, do sada je pregledano više od 50 kamera, pretreseni su svi podrumi i manastiri u zemlji i korito Vardara.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski, ranije, specijalni tim radio je aktivno skoro danonoćno na potrazi.

Vanja
Vanjafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Obavljeni razgovori, oduzeti telefoni...

- Odmah po prijemu prijava za nestala lica preduzete su mere i aktivnosti na njihovom pronalaženju, a formiran je poseban Operativni štab u SVR Skoplje, na čijem čelu je bio načelnik SVR Skoplje. Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni brojni razgovori sa porodicama, poznanicima, prijateljima i lica koja su htela da imaju bilo kakvu informaciju, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima. Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih. Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava i za pravilnu identifikaciju. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije - navodi se u saopštenju Državnom tužilaštva.

 Panče Žežovski
Panče Žežovskifoto: Facebook/Pance Zezovski

Motiv ubistva koristoljublje

- Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke "citroen", a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje. Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V.Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova.

Sva petorica su makedonske nacionalnosti, saopštilo je Tužilaštvo. Kako je ranije preneto, očekuje se da će trojica od petorice osumnjičenih za ubistvo večeras biti privedeni Krivičnom sudu.

Bonus video:

00:25

Potraga za nestalom decom u jezeru u Prokuplju

(Espreso / Blic / Maja Sušić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.