UŽASNA TRAGEDIJA! PREMINULA JEDNOMESEČNA BEBA: Čekali 6 SATI da je prebace u drugu bolnicu, KRIVI LEKARI?
Beba, Foto: PrintScreen/ YouTube/ TODAY

horor

UŽASNA TRAGEDIJA! PREMINULA JEDNOMESEČNA BEBA: Čekali 6 SATI da je prebace u drugu bolnicu, KRIVI LEKARI?

Dete je umrlo nakon što je šest sati čekalo da bude prebačeno u drugu bolnicu

Objavljeno:

Jedanaestomesečna beba u Portugalu umrla je čekajući šest sati premeštaj iz jedne bolnice u drugu. Naime, beba je čekala da bude prebačena iz bolnice Protimao u Faro bolnicu, koje su jedna od druge udaljene 50 minuta vožnje. Prvenstvena dijagnoza je bila da je beba obolela od bronhitisa, a onda je otkriveno da ima tešku infekciju krvi odnosno septikemiju.

Prema istrazi koja je sprovedena, do stravične tragedije je došlo zbog nedostatka stručnog osoblja koje bi omogućio prevoz. Zbog toga, u ceo slučaj je morao da se uključi helikopter, ali kasno se reagovalo, piše Miror.

U prvim izveštajima lekara, koje su kasnije opovrgli načelnici u bolnici, navedeno je da je dete umrlo nakon što je šest sati čekalo da bude prebačeno u drugu bolnicu.

Beba
Bebafoto: Profimedia

Portugalski dnevnik „Correio da Manha“ naveo je da su lekari prvobitno tražili premeštaj u bolnicu Santa Kruz u Lisabonu, glavnu kardiološku bolnicu, pre nego što je doneta odluka da beba helikopterom bude prebačena u Faro bolnicu.

Portparol portugalskog Nacionalnog instituta za hitnu medicinsku pomoć, agencije Ministarstva zdravlja, rekao je da je procedura za putovanje helikopterom pokrenuta, jer se bebi naglo pogoršalo stanje.

Šef portugalskog sindikata bolničkih tehničara Rui Lazaro, napomenuo je da medicinsko osoblje moralo da bude ažurnije i da smisli drugo rešenje, kao što je prevoz helikopterom specijalističkog medicinskog tima u bolnicu gde je bila smeštena beba.

„Nisu dobro razmotrili mogućnosti koje su imali“, rekao je on.

Navedeno je da je detetu stalo srce zbog upale koja je uzrokovana bakterijskim infekcijama.

Izvori iz bolnice naveli su da je beba dobila antibiotike nakon što joj je dijagnostikovan bronhitis i da su prognoze bile dobre, ali da je u bolnici otkriveno da boluje od septikemije.

Sindikat je naveo kako ovo nije prvi put da je hitna pomoć nije bila u mogućnosti da reaguje na vreme.

Bonus video:

02:25

OČAJNI OTAC OVAKO POKUŠAO DA SPASE SVOJA 4 DETETA, ALI NIJE USPEO: Beba, blizanci i dečak ugušili se u snu, užas kakav se ne pamti

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.