ŠIRI SE: Potvrđen slučaj PTIČIJEG GRIPA u Makedoniji! (FOTO)
Foto: AP/Rivo Andries

zaraza se širi balkanom

ŠIRI SE: Potvrđen slučaj PTIČIJEG GRIPA u Makedoniji! (FOTO)

Potvrđeno je prisustvo visokozarazne bolesti pričji grip tipa А H5N8 registrovano kod živine u selu Moroišta kod Struge, na jugozapadu zemlje
Objavljeno:

U Makedoniji je registrovan slučaj ptičjeg gripa kod živine, objavila je danas makedonska Agencija za hranu i veterinarstvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Direktor te vladine agencije Zoran Popovski je rekao da je prisustvo visokozarazne bolesti ptičji grip tipa А H5N8 registrovano kod živine u selu Moroišta kod Struge, na jugozapadu zemlje.

foto: AP/Vincent Yu

Prema njegovim rečima, taj virus je opasan za živinu, ali se ne prenosi na ljude i ni u jednom slučaju ne može da predstavlja pretnju po njihovo zdravlje.

- Prvi slučaj je detektovan 27. januara, a posle aktivnog nadzora živine na terenu i analiza pristupili smo protokolu za borbu protiv tog virusa u samom žarištu. Uništena je sva živina i izvedena je kompletna dezinfekcija - rekao je Popovski.

Grafit mržnje prema Srbima u službi lokalnih izbora: Pozivaju na ubistvo srpske dece!

Dodao je da su proglašene dve zaštitne zone na terenu gde je zaraza otkrivena, da se uništavaju živina i živinski proizvodi, kao i da se na terenu nalazi 30 četvoročlanih timova.

- Za sve životinje koje budu uništene odgajivači će od države dobiti odgovarajuću finansijsku nadoknadu - rekao je direktor makedonske Agencija za hranu i veterinarstvo Zoran Popovski.

BONUS VIDEO: Hapšenje dvojice napadača na žandarma u Novom Sadu

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.