Oglasio se makedonski premijer Kovačevski
Dimitar Kovačevski, Foto: Profimedia

MAKEDNONSKI JEZIK

Oglasio se makedonski premijer Kovačevski

Sobranje je danas bez prisustva poslanika najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE usvojiio zaključke vezano za francuski predlog o nastavku pregovaračkog procesa Severne Makedonije o priključenju Evropskoj uniji

Objavljeno: 17:22h

Makedonski premijer Dimitar Kovačevski čestitao je i zahvalio poslanicima koji su danas izglasali zaključke o francuskom predlogu, porukom da će konačno makedonski jezik, kako je naveo, "ođeknuti Evropom".

„Čestitam i veliko hvala poslanicima koji su danas pokazali svoj demokratski kapacitet, podržali zaključke o evropskom predlogu i glasali za evropsku budućnost zemlje. Nema većeg patriotizma od podrške prosperitetu zemlje i odlukama koje su od najvećeg interesa za državu i građane. Konačno, makedonski jezik će odjeknuti svuda u Evropi. Ovako se voli država, mudrim i državničkim odlukama“, napisao je Kovačevski na Fejsbuku.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sobranje je danas bez prisustva poslanika najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE usvojiio zaključke vezano za francuski predlog o nastavku pregovaračkog procesa Severne Makedonije o priključenju Evropskoj uniji.

Bonus video:

04:15

BRZE VESTI 16.07.2022. 14.55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.