SKOPLJE PRIPREMA NOVI ZAHTEV ZA IZRUČENJE GRUEVSKOG!
Nikola Gruevski, Foto: Profimedia

izručenje

SKOPLJE PRIPREMA NOVI ZAHTEV ZA IZRUČENJE GRUEVSKOG!

Ministar je, navodi se, rekao da se procenjuje kada treba tražiti izručenje i dodao da se pritom vodi računa o sudskim postupcima i presudama

Objavljeno: 12:56h

Zvanično Skoplje priprema novi zahtev za izručenje nekadašnjeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, nakon što je presuda u slučaju „Tank" postala pravosnažna.

Gruevski se nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil.

Skopski portal Slobodni pečat prenosi izjavu ministra pravde Nikole Tupančevskog, da se razmatra novi zahtev za ekstradiciju Gruevskog.

Ministar je, navodi se, rekao da se procenjuje kada treba tražiti izručenje i dodao da se pritom vodi računa o sudskim postupcima i presudama.

- Procenjuje se u kom roku taj zahtev treba obnoviti zbog nekih drugih okolnosti. Postoje novi procesi, nove presude i sve to nam daje obavezu da budemo oprezni jer su do sada u nekoliko navrata zahtevi odbijeni - naveo je ministar Tupančevski.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vrhovni sud Severne Makedonije je u septembru 2020. potvrdio presudu skopskog Apelacionog suda za aferu "Tenk", kojom je Gruevski osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrbe položaja i ovlašćenja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade.

Bonus video:

04:54

CARIGRADSKA PATRIJARŠIJA JE KRIVA ZA SUKOB U UKRAJINI?! Janjić izneo ALARMANTNE tvrdnje: Ona radi po nalogu CENTARA MOĆI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.