HRVATSKA POLICIJA TRAGA ZA HAKEROM: Zaključao računare na fakultetu u Osijeku, pa tražio isplatu za otključavanje
Ilustracija, Foto: Profimedia

HAKERSKI NAPAD

HRVATSKA POLICIJA TRAGA ZA HAKEROM: Zaključao računare na fakultetu u Osijeku, pa tražio isplatu za otključavanje

Hrvatski haker zaključao računare na fakultetu i traži otkupninu

Objavljeno:

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim hakerom koji je izvršio napad na računare jednog osječkog fakulteta i potom za njihovo otključavanje tražio isplatu u kriptovaluti.

Hakerski napad na računare osječkog fakulteta nepoznati počinitelj izvršio je tokom vikenda, a pošto je virusom onemogućio njihovo korišćenje ostavio je poruku u kojoj je u zamenu za uslugu otključavanja zatražio plaćanje u kriptovaluti bitkoin.

Osječko-baranjska policija obavestila je da nastavlja da traga za nepoznatim počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti poseban izveštaj.

Prethodnih dana u medijima je bio aktuelan nedavni hakerski napad na teleoperatera A1, a ispostavilo se da je iza napada stajao maloletni Slavonac kojeg očekuje kaznena prijava za oštećenje računarskih podataka i pokušaj iznude.

Prema pisanju medija mladi haker je od teleoperatera tražio uplatu u kriptovaluti, tačnije 150 ethereuma vrednih oko 500 hiljada dolara, preteći da će objaviti bazu s ličnim podacima korisnika na dark webu.

(Espreso/ZIMO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.