HRVATI U PREGOVORIMA SA BOINGOM: "Ukleti" avion iz porodice "maks" deo obnove flote?
Ilustracija, Foto: Profimedia

POTENCIJALNA NARUDŽBINA

HRVATI U PREGOVORIMA SA BOINGOM: "Ukleti" avion iz porodice "maks" deo obnove flote?

Model 737 maks prizemljen je nakon dve fatalne nesreće, u Indoneziji i Etiopiji, u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi

Objavljeno:

Kroacija erlajns razgovara sa Boingom o potencijalnoj narudžbi aviona iz porodice "maks" kao deo obnove svoje flote, prenosi portal Exyuaiation.

Prema pisanju portala AvioRadar, dve strane su u pregovorima jer hrvatski nacionalni avio-prevoznik mora da se odluči za tip letelice koje će činiti srž njegove buduće flote, nakon što su slični razgovori prethodno održani sa Embraerom i Erbasom.

"Boing je trenutno u razgovorima sa Kroacija erlajnsom u vezi sa obnovom njihove flote. Čvrsto verujemo da je 737 maks porodica letelica savršen izbor za letove Kroacija erljnsa na kratkim i srednje dugim linijama. Naš 737 maks nudi nenadmašne performanse za manja tržišta uz mogućnost povećanja kapaciteta aviona unutar same porodice aviona kako bi se izašlo u susret rastućoj potražnji, kakvu očekujemo na hrvatskom tržištu u narednim godinama", saopštio je američki proizvođač aviona.

Podsetimo, model 737 maks prizemljen je nakon dve fatalne nesreće, u Indoneziji i Etiopiji, u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi.

Međutim, Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) pre godinu dana dala je zeleno svetlo za novi početak i omogućila njegovu ponovnu upotrebu.

(Espreso/B92.NET)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.