SRBI MASOVNO PLAČU OD SMEHA, POSLE "MLJEVENIKA" OTKRIVENA JOŠ 1 HRVATSKA HIT REČ: Pa, ovo je SJAJNO! (FOTO)
Škorpija, Foto: Profimedia

SJAJNO

SRBI MASOVNO PLAČU OD SMEHA, POSLE "MLJEVENIKA" OTKRIVENA JOŠ 1 HRVATSKA HIT REČ: Pa, ovo je SJAJNO! (FOTO)

Srpske tviteraše nedavno je zaokupilo novo otkriće, koje je ponudio jedan hrvatski korisnik, kada je saopštio da se u Hrvatskoj škorpija, odnosno škorpion zove - štipavac

Objavljeno: 13:58h

Posle "mljevenika" kako se od prošle godine zovu ćevapi u Hrvatskoj ili "bezrukavnika" umesto prsluka, česta tema polemike na društvenim mrežama jeste upravo različitost naša dva jezika i potreba da se stvari naizgled logičnih naziva drugačije imenuju.

Srpske tviteraše nedavno je zaokupilo novo otkriće, koje je ponudio jedan hrvatski korisnik, kada je saopštio da se u Hrvatskoj škorpija, odnosno škorpion zove - štipavac.

Ovaj naziv mnoge je nasmejao, druge zbunio, a u komentarima su se javljali i Hrvati koji su mislili da pomenuti naziv odgovara nekim drugim predmetima poput štipaljke, a povela se i polemika da li je "štipavac" prigodniji naziv za raka, koji štipa, dok škorpija svojim kleštima samo hvata i drži plen, a ubija ubodom bodlje.

"Dobro da nije štipavac sa nadguznim ubadalom. Ah ti moji Hrvati samo izmišljaju. Celi svet kaže škorpion samo nama ti ne valja", "Oni i njihovo izmišljanje novih reči", "Da mi netko kaže štipavac škorpija bi mi zadnja pala na pamet", "Jel znate da kišne gliste zovemo gujavicama?", "Bolje bi bilo recimo, "ubodnjak". "Ubio ga štipavac" je k'o da ga je napala nekakva buha", komentarisali su i jedni i drugi.

"Dupli štipavac u horoskopu, baš moćno zvuči", povezali su drugi korisnici i dobro se nasmejali.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.