KOLIKO HRVATSKA IMA STANOVNIKA? Objavljeni prvi rezultati popisa
Ilustracija, Foto: Profimedia

stanovništvo

KOLIKO HRVATSKA IMA STANOVNIKA? Objavljeni prvi rezultati popisa

Po županijama najmanji pad je u Zagrebu, sledi Dubrovačko-neretvanska pa Zadarska županija

Objavljeno:

Prema prošlom popisu stanovništva, sprovedenom 2011. godine, Republika Hrvatska imala je 4.284.889 stanovnika.

"Prema prvim rezultatima, ukupan broj stanovnika je 3.888.529. Domaćinstava ima 1.480.423. Stambenih jedinica je 2.350.444", objasnila je direktorka Državnog zavoda za statistuku Lidija Brković.

"Kad to uporedimo s 2011. godinom, broj stanovnika smanjio se za 9.5%, odnosno za više od 360.000 stanovnika", rekla je Brković, dodavši da je broj stambenih jedinica povećan za više od 4 %.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Po županijama najmanji pad je u Zagrebu, sledi Dubrovačko-neretvanska pa Zadarska županija. Najveći pad beleži Vukovarsko-srijemska, broj smanjen za više 19%, zatim je Sisačko-moslavačka županija te Brodsko posavska s padom za 17.53%", rekla je ona.

Na pitanje kada će biti objavljene informacije o nacionalnoj pripadnosti, Brković je rekla da se oni za sada ne mogu objaviti. "Prvo idu ove osnovne brojke pa polna i starosna struktura pa onda ostalo. Trebalo bi ići svakih par meseci", rečeno je na pres konferenciji.

Bonus video:

06:20

Plašim se da je ovo početak kraja Noletove karijere! Đukanović uveren da je hajka tek počela AUSTRALIJA SAMO PRVA U NIZU?

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.