U HRVATSKOJ NOVE MERE NA SNAZI OD PONEDELJKA: Krizni štab SAOPŠTIO šta je sve DONETO
Ilustracija, Foto: Profimedia

nove mere

U HRVATSKOJ NOVE MERE NA SNAZI OD PONEDELJKA: Krizni štab SAOPŠTIO šta je sve DONETO

Privatne svečanosti ograničavamo na 20, ne na 30 kao do sada. Izuzetak su privatne svečanosti s kovid potvrdama, tu može biti do 50 ljudi

Objavljeno:

Šef Kriznog štaba Davor Božinović i direktor HZJZ-a Krunoslav Capak obraćaju se javnosti na pres konferenciji u Banskim dvorima u Zagrebu. Božinović kaže da su već danima u dogovorima sa štabovima županija gde se zaraza najviše širi.

- Došli smo do nekih rešenja, ona stupaju na snagu u ponedeljak - rekao je, dodajući da će novi talas napraviti pritisak na zdravstveni sistem.

- Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja s EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije - rekao je Božinović.

- Privatne svečanosti ograničavamo na 20, ne na 30 kao do sada. Izuzetak su privatne svečanosti s kovid potvrdama, tu može biti do 50 ljudi, rekao je.

Što se tiče ugostitelja, više će se kontrolisati stanje u objektima i pridržavanje mera.

- Ograničava se broj gledalaca na sportskim takmičenjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je da se popuni 20 posto tribine. Na otvorenom je taj broj 40 posto, rekao je.

Maske će, kaže, biti obavezne u crkvama, bioskopima, muzejima...

Zasad, kaže Božinović, nema skraćivanja radnog vremena kafića. Ali dodaje da će iti bolje kontrole da li se kafići pridržavaju mera.

Bonus video:

04:56

BRZE VESTI 07.01.2022. 17.55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.