HRVATSKA U PAKLU KORONE: Oboren REKORD, više od 8.500 zaraženih!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

JEZIVE BROJKE

HRVATSKA U PAKLU KORONE: Oboren REKORD, više od 8.500 zaraženih!

Hrvatska je juče imala 5.845 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od 15.408 testiranih

Objavljeno:

Hrvatska je danas zabeležila rekordan broj novoobolelih od korona virusa - 8.587 slučajeva za 24 sata, potvrđeno je na sednici vlade.

- Danas imamo rekordan broj novih slučajeva, njih 8.587. Ti brojevi pokazuju da je omikron verovatno izrazito prisutan kod nas. Znamo da je reč o znatno zaraznijoj varijanti virusa, a posebno veliki porast imamo u Dalmaciji, tamo je više slučajeva nego u Zagrebu. Svaki peti slučaj u Hrvatskoj je ili u SDŽ ili u Zagrebu - rekao je premijer Andrej Plenković.

- Mi danas imamo 63 posto vakcinisanih odraslih s dve doze. Oni koji su primili treću dozu, njih je oko 530.000. Svi oni koji mogu primiti treću dozu neka je prime, dovoljno je doza za sve građane. To je naročito važno za starije sugrađane, naročito one starije od 60. Svaki četvrti naš sugrađanin stariji od 60 godina nažalost nije vakcinisan - rekao je.

- Najbitnije je da shvatimo da je zaštita kombinacija svih mera zajedno. Ono što mi se još čini bitnim je da, ako bude puno više zaraženih, biće i više hospitalizovanih - rekao je Plenković.

- Štab će videti treba li preduzeti još neke mere, o tome će se razgovarati u narednim danima - rekao je Plenković, prenosi Index.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ JOHANNA GERON / POOL

Dosadašnji rekord bio je 10. novembra prošle godine kada su imali 7.315 slučajeva.

U 12 sati je počela sednica vlade.

Korona u Dalmaciji bukti. Tamo je udeo pozitivnih oko 60 posto. U Splitsko-dalmatinskoj planiraju da skrate radno vreme kafića.

U Primorsko-goranskoj danas imaju rekordna 1.082 slučaja.

Škola počinje u ponedeljak normalno.

Da podsetimo, Hrvatska je juče imala 5.845 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od 15.408 testiranih. Umrlo je 46 osoba.

Pre nedelju dana zemlja je zabeležila 5.768 novih slučajeva zaraze, dok je pre 14 dana zabeleženo 4.226 novozaraženih.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.