OPŠTINA SMOKVICA SAOPŠTILA DETALJE OKO SAHRANE! Tragično nastradala tri mladića
Smokvica, Foto: Printscreen YT/Tzo Smokvica

tuga

OPŠTINA SMOKVICA SAOPŠTILA DETALJE OKO SAHRANE! Tragično nastradala tri mladića

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je položio vozački ispit

Objavljeno:

Opština Smokvica objavila je da će se sahrana tragično preminulih mladića Tomislava Tomašića, Anta Salečića i Ivana Didovića održati u četvrtak 6. januara na mesnom groblju u 14 sati.

"Poslednji ispraćaj naša tri anđela će se održati u četvrtak, 6. januara 2022., s početkom u 14:00 na mesnom groblju sv. Ciprijana u Smokvici. Održaće se jedna zajednička sahrana..

Mole meštane da do groblja dođu bez automobila

Apelujemo na sve koji planiraju da dođu na poslednji ispraćaj da dođu minimalno pola sata pre početka.

Takođe apelujemo da se poštuju sva uputstva dežurnih službi i redara kako bi sahrana protekla što dostojanstvenije. Molimo sve meštane koji mogu, da do groblja dođu bez ličnih vozila. Molimo sve da poštuju sve trenutne epidemiološke mere. Neka im je laka rodna gruda", stoji u objavi Opštine Smokvica na Fejsbuku.

Podsetimo, proteklog vikenda su na državnom putu između Blata i Vele Luke na Korčuli smrtno stradali mladići u dobi od 19, 22 i 24 godine.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač zbog brzine neprilagođene uslovima i stanju kolovoza, nepregledne krivine, mokrog kolovoza i smanjene vidljivosti izgubio kontrolu nad vozilom, koje je zatim sletelo izvan kolovoza i udarilo u stablo.

Vozač tek položio vozački ispit

Sva trojica poginulih mladića bila su iz Smokvice. Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, bila su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sva trojica bila su aktivna u Viteškom udruženju Kumpanjija.

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je položio vozački ispit. Nijedan od poginulih nije bio vezan.

(Espreso/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.