KEVIN SPEJSI OBIŠAO TUĐMANOV GROB! Poznati glumac viđen na Mirogoju (FOTO)
Kevin Spejsi, Foto: AP/ Steven Senne

POSETA HRVATSKOJ

KEVIN SPEJSI OBIŠAO TUĐMANOV GROB! Poznati glumac viđen na Mirogoju (FOTO)

Glumcu ovo nije prva poseta Hrvatskoj

Objavljeno: 14:36h

Nakon što se proširila vest da će Kevin Spejsi glumiti Franju Tuđmana u predstojećem hrvatskom filmu, glumac je viđen kako u društvu reditelja Jakova Sedlara obilazi Tuđmanov grob na Mirogoju, pišu hrvatski mediji.

Spejsi je u Hrvatsku stigao na dogovor oko filmskog projekta jer bi u Sedlarovom filmu, koji će se baviti operacijom Oluja, trebalo da glumi prvog hrvatskog predsednika.

Glumac je, osim u provodu, viđen kako šeta Zagrebom sa hrvatskim rediteljem, a tom prilikom nosio je u ruci svesku na kojoj je Teslin lik.

Inače, glumcu ovo nije prva poseta Hrvatskoj. Pre 13 godina bio je u Dubrovniku i na Hvaru nakon boravka na Sarajevo Film Festivalu.

Brojni tviteraši, baš kao ni strani mediji, nisu zadovoljni činjenicom da će uloga Tuđmana pripasti Spejsiju. Sa druge strane, mnogi tvrde da bi upravo on mogao najbolje da "skine" Tuđmanov lik.

Tokom svoje dugogodišnje karijere Spejsi je dva puta nagrađen Oskarom, a glumio je u nekim od najboljih holivudskih filmova. Međutim, senku na njegov talent i uspehe bacile su optužbe za seksualno zlostavljanje. Glumac je ovog proleća uspeo da dobije prvu ulogu nakon što su optužbe izašle u javnost.

Spejsi je bio optužen za navodni seksualni napad na 18-godišnjeg radnika restorana 2016. godine na ostrvu Nantucketu. Ove optužbe su odbačene jer je oštećeni odbio da svedoči.

Međutim, to je dosta uticalo na Kevinove glumačke angažmane, a Netfliks, na kome se tada prikazivala serija Kuća od karata, u kojoj je Spejsi imao glavnu ulogu, takođe je prekinuo sve veze s glumcem.

U novembru je odlučeno da mora da plati gotovo 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza Kuće od karata.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.