POZNATO STANJE BEBE STARE TRI NEDELJE KOJU JE OTAC PRETUKAO ŠIPKOM: Evo šta kažu u pedijatriji
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

međimurje

POZNATO STANJE BEBE STARE TRI NEDELJE KOJU JE OTAC PRETUKAO ŠIPKOM: Evo šta kažu u pedijatriji

Muškarac je pod uticajem alkohola svoju suprugu tukao i tada je šipkom udario i bebu koju je majka držala u naručju

Objavljeno:

Majka i novorođenče koje je juče metalnom šipkom pretukao pijani muškarac u Međimurju, danas su stabilno. Detetu su rane sanirane i u dobrom je stanju, javlja HRT.

Provešće nekoliko dana na posmatranju na Pedijatriji jer je reč o bebi staroj 20-ak dana koja je pretrpela povredu glave metalnom šipkom.

Podsetimo, majka i dete su iz Piškorovca žrtve su porodičnog nasilja. Muškarac je pod uticajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama. Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju i naneo joj duboku ranu na glavi.

Muškarac je uhapšen i u toku je kriminalistička istraga.

Pedijatar: Dete je stabilno

Dežurni pedijatar Dejan Balažina je potvrdio da dete ima povrede glave i natkolenice, i dase nalazi u bolnici zbog mogućih komplikacija.

- Radi se o muškom novorođenčetu starom nepune tri nedelje koje smo hospitalizovali, primili danas u popodnevnim satima. Radi se o povredama glave i leve natkolenice - rekao je Balažin za HRT.

- Dete smo primili zajedno s majkom, majka je dobro. Mogu reći, na sreću, dete je isto dobro, zasad se čini da se ne radi o teškim telesnim povredama. Dete smo ostavili na opservaciji radi praćenja - dodao je.

Nada se da dojenče neće imati neke trajnije posledice.

- Za sad se ne čini da su to teške povrede, ali pratimo ga, tu je kod nas - rekao je.

Meštani Piškorovca svedoče da je muškarac bio sklon alkoholu i porodičnom nasilju. Iz socijalne službe kažu da se radi o porodici s dvoje dece i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu porodicu, ali da je bitno obezbediti siguran smeštaj za majku i dete.

- Najbrži način je zbrinuti majku i decu u neku od sigurnih kuća, zavisno od toga šta će majka zatražiti. Prema navodima koleginice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Ako majka brine o svojoj deci, onda nema ni potrebe postupati prema majci - kazala je Alenka Bilić iz Centra za socijalnu zaštitu Čakovec.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.