Srbijo, dobro došla u NATO! Zna li Kolinda nešto što mi ne znamo?!
Foto: Reuters / Kacper Pempel

kad komšinica zove...

Srbijo, dobro došla u NATO! Zna li Kolinda nešto što mi ne znamo?!

Predsednica Hrvatske istakla da treba ubrzati politiku otvorenih vrata prema novim članicama
Objavljeno:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da današnjem svetu treba više, a ne manje NATO, i poručila je da će biti prva osoba koja će poželeti dobrodošlicu Srbiji ako uđe u NATO!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Ona je dodala da veruje da će se to i dogoditi i istakla da treba ubrzati politiku otvorenih vrata prema novim članicama.

Grabar Kitarović smatra da će novoizabrani američki predsednik Donald Tramp nastaviti saradnju u Severnoatlantskom savezu.

foto: Fonet / Slobodan Miljević

- Verujem da ćemo u budućnosti pronaći zajednički jezik, ali sam saglasna i sa činjenicom da treba da ispunjavamo naše obaveze, počevši od moje države Hrvatske - poručila je Kitarovićeva, aludirajući na Trampove izjave tokom predsedničke kampanje kojima je dovodio u pitanje načela na kojima počiva NATO i pozvao saveznike da ulože više u Alijansu.

Predsednica Hrvatske je na panelu o NATO u sklopu Međunarodnog bezbednosnog foruma u kanadskom gradu Halifaksu ocenila da će Tramp, nakon inauguracije i upoznavanja sa informacijama, međunarodnim obavezama SAD prema NATO i činjenicama da današnja situacija u svetu zahteva severnoatlantsku saradnju, ostaviti pozitivno nasledstvo u tom Paktu.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.