U Zagrebu preminula trudnica zaražena korona virusom
Trudnica, Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

U Zagrebu preminula trudnica zaražena korona virusom

- Mi gledamo te tragedije, pogotovo u ovom talasu. To nas dosta emotivno iscrpljuje, znamo da je zapravo većina tih smrti nepotrebna - rekao je infektolog Marko Kutleša

Objavljeno:

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti sinoć je preminula trudnica koja je bila zaražena korona virusom, navodi Index.

- Radi se o mladoj ženi koja se zarazila kao trudnica. Bila je mesec dana na ekstrakorpolarnoj oksigenaciji, ali je na kraju izgubila tu bitku. Mi gledamo te tragedije, pogotovo u ovom talasu. To nas dosta emotivno iscrpljuje, znamo da je zapravo većina tih smrti nepotrebna - rekao je infektolog Marko Kutleša iz Infektivne u razgovoru za Novu TV.

- Mi se svi nakon ovakvih situacija osećamo grozno. To je neopisiva tragedija. Život je pun tragedija, ali kada ih neposredno gledate, onda je to dosta emotivno zahtevno - dodao je Kutleša.

Infektolog Kutleša komentarisao je i pojavu omikrona, nove varijante korona virusa.

- Još je mali broj bolesnika da bismo doneli zaključke. Moraćemo da budemo strpljivi. I mi smo nestrpljivi, kao i javnost, da vidimo kakva je to bolest, kao i kako će delovati vakcine - rekao je Kutleša.

Po preliminarnim rezultatima, dodaje Kutleša, buster doza sprečava teži oblik bolesti.

- To su još uvek mali brojevi, moraćemo da pričekamo - istakao je infektolog.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.