DOKTOR MILAN GLAVAŠKI (63) UMRO OD KORONE, TUGA
Milan Glavaški, Foto: Printscreen/Facebook/Danica Baričević

TUGA

DOKTOR MILAN GLAVAŠKI (63) UMRO OD KORONE, TUGA

Iako je rođen u Novom Sadu, gde je 1982. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, dr Milan Glavaški je ceo svoj radni vek proveo na Braču.

Objavljeno:

Od posledica korona virusa, u KBC-u Split preminuo je poznati lekar dr Milan Glavaški (63). Bio je lekar, voditelj ispostave Doma zdravlja Brač ​​u sklopu Splitsko-dalmatinske županije i viši predavač na Katedri za porodičnu medicinu Medicinskog fakulteta u Splitu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Aktivno je učestvovao na međunarodnim skupovima, kao i na domaćim kongresima porodične medicine. Autor je desetak radova i članaka. Bio je član Upravnog i Stručnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Iako je rođen u Novom Sadu, gde je 1982. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, dr Milan Glavaški je ceo svoj radni vek proveo na Braču.

Radio je u ordinacijama opšte i porodične medicine u Supetru, Sutivanu i Nerežišću. Iskazao je brigu o pacijentima do poslednjeg radnog dana jer je bukvalno iz ordinacije prebačen u KBC Split.

Danima se Mika, kako su ga zvali prijatelji, borio sa opakim virusom koji mu je oduzeo život. Brojni pacijenti oprostili su se od njega i na Fejsbuku.

U posljednjih godinu dana pisalo se o februaru kada je otac Danice Baričević, saborske zastupnice HDZ-a i predsjednice Zajednice žena Katarine Zrinski u Splitsko-dalmatinskoj županiji, vakcinisan u Domu za starije i nemoćne osobe Domus Vitae u Supetru ostrvo Brač štićenik tog doma. O zdravlju korisnika doma brinuo je Milan Glavaški, koji je odbacio optužbe da je favorizovao poslanicu HDZ-a ili njenog oca.

"Čovek koji je volio svoj posao, ljude, Supetar, Brač, svoju zajednicu u kojoj je obavljao niz poslova i funkcija od društvenog i profesionalnog značaja. Ostaće mi u sećanju kao jedan od onih koji su uvek radili za boljeg malog ČOVEKA. . Zbogom doktore! Počivaj u miru Božijem“, napisala je Danica Baričević povodom smrti dr Glavaškog.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Index vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.