UMRLA DARIJA KULENOVIĆ GUDAN!
Darija Kulenović Gudan, Foto: Printscreen/Facebook

tuga

UMRLA DARIJA KULENOVIĆ GUDAN!

Inače, Darija je rođena u Sarajevu 1972. godine, a s koleginicomom Marinom Andree Škop osnovala je produkcijsku kuću studio DIM koja se od 2001. godine bavi proizvodnjom audiovizualnih dela

Objavljeno:

U 49. godini života nakon duge i teške bolesti preminula je producentkinja Darija Kulenović Gudan, a vest o njenoj smrti potvrđena je na Facebook stranici producentske kuće Studio DIM.

-U velikoj tuzi javljamo da je preminula naša Darija- napisali su u objavi. Inače, Darija je rođena u Sarajevu 1972. godine, a s koleginicom Marinom Andree Škop osnovala je produkcijsku kuću studio DIM koja se od 2001. godine bavi proizvodnjom audiovizualnih dela.

Iza sebe je ostavila niz dela među kojima su igrani filmovi 'Noćni brodovi' Igora Marinkovića i 'Aleksi' Barbare Vekarić kao i dokumentarne i dramske serije poput 'Na terapiji' Tomislava Rukavine i Marka Škopa te serija za decu 'Laboratorij na kraju svemira' i brojna druga.

Darija je bila jedna od najuspešnijih producentkinja koja je pomerila i proširila granice mogućnosti hrvatskog filma, a producirala je igrane, dokumentarne, filmove, kratke i duge, kako za televiziju, ali i komercijalne projekte.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.