OD PONEDELJKA KOVID POTVRDE OBAVEZNE ZA ULAZAK U JAVNE USTANOVE: Nacionalni štab presekao!
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

nove mere

OD PONEDELJKA KOVID POTVRDE OBAVEZNE ZA ULAZAK U JAVNE USTANOVE: Nacionalni štab presekao!

Ukazujući na današnje podatke o vrlo visokom broju zaraženih i 66 umrlih, Plenković ocenio kako to govori koliko je intenzivan četvrti talas epidemije koronavirusa

Objavljeno:

Hrvatska od ponedeljka uvodi kovid potvrde za ulazak u javne ustanove i državne institucije, najavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković i naglasio važnost vakcinacije, ukazujući na današnje podatke da od osam najmlađih umrlih od korone, starih između 48 i 59 godina, niko nije bio vakcinisan, javlja Hina.

"Stalno govorimo da je ovo kolektivni napor i još jednom želim da pošaljem poruku našim građanima - protiv kovida se možemo boriti samo svi, ne može se boriti samo deo građana jer bolest pogađa sve", rekao je Plenković na sednici Vlade i ponovio najavu Nacionalnog štaba da se od ponedjeljka se uvode kovid potvrde za ulaz u javne ustanove i državne institucije.

Ukazujući na današnje podatke o vrlo visokom broju zaraženih i 66 umrlih, Plenković ocenio kako to govori koliko je intenzivan četvrti talas epidemije koronavirusa.

"Od 66 umrlih, 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, dvoje samo jednom dozom, a 14 s obe doze, pri čemu su oni uglavnom bili starije dobi s pratećim bolestima.

"Posebno je alarmantan podatak da od osam najmlađih, od 66 koji su umrli - to su ljudi između 48 do 59 godina, niko nije bio vakcinisan. Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira vakcinacija", poručio je premijer Hrvatske.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.