UŽAS IZ ZAGREBA: Bolje ni da ne ulazite na ovo AKO STE OSETLJIVI
Zatvor, Foto: Profimedia

užas iz zagrebačke bolnice

UŽAS IZ ZAGREBA: Bolje ni da ne ulazite na ovo AKO STE OSETLJIVI

Zbog svega izrečenog u februaru 2019. godine, kao i onoga što je usledilo, odnosno novog silovanja vršnjaka kojem je pretio i pokušavao da ga iznudi, danas ga je Županijski sud u Zagrebu osudio na četiri i po godine zatvora, osudio M.G.

Objavljeno: 18:54h

"Zaklaću te nožem i pobiti celu tvoju porodicu. Ako ne platite novac, majčinu glavu ćete dobiti u kutiji. Raskomadaću je, a raskomadaću i vas", rečenice su u sobi 113 zagrebačke Zatvorske bolnice izrekao M.G. (28) dok je služio kaznu zatvora preko sedam godina zbog silovanja.

Zbog svega izrečenog u februaru 2019. godine, kao i onoga što je usledilo, odnosno novog silovanja vršnjaka kojem je pretio i pokušavao da ga iznudi, danas ga je Županijski sud u Zagrebu osudio na četiri i po godine zatvora, osudio M.G.

Pretresno veće je zaključilo da je izrečena kazna primerena težini krivičnih dela, a kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obzir priznanje zločina, iako je svoje grehe u zatvorskoj bolnici priznao tek na kraju suđenja. Takođe, za njega je olakotna činjenica da je tempore criminis značajno smanjen, dok je otežana njegovim višestrukim osudama za slična krivična dela. Takođe mu je naređeno da se podvrgne obaveznom psihijatrijskom lečenju, ali je oslobođen plaćanja sudskih troškova i advokata po službenoj dužnosti jer nije imao prihoda ni imovine.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, nakon saznanja o zločinima unutar sistema, niko od nadležnih navodno nije podneo krivičnu prijavu, već je to učinila žrtva zločina, 28-godišnjakinja.

Prema optužnici, M.G. je prijavljen da je svojim cimerima u zatvorskoj prostoriji dozvolio da troše drogu, zatim da je pokušao da iznudi novac od cimera-vršnjaka nakon što mu je dao drogu na upotrebu, posebno tablete Subokone. I na kraju je objavljeno da je silovao nesrećnu 28-godišnju cimera, a koga je, verovatno u strahu od M.G., još jedan zatvorenik silovao.

Ubrzo je otkriveno da je osuđeni silovatelj sakrio tablete u ćeliju zatvorske bolnice, sakrio ih, te ih je 13. februara 2019. smrvio po stolu i napravio tzv. redove koje je ponudio svojim cimerima za hrkanje.

Zatim je od 13. do 16. februara rekao svom vršnjaku za konzumaciju pilula da mora da mu plati 100 evra, a ubrzo nakon toga povećao je iznos na 8.000 kuna, zapretivši mu i njegovoj porodici klanjem nožem.

"Zadnje ću vas zaklati i ubiti ako mi ne platite. Vi ćete to gledati. Dobićete majčinu glavu u raskomadanoj kutiji", rekao je M.G. žrtvi. Potom je usledio udarac u natkolenicu, nakon čega je jedan od pritvorenika pozvao policiju u pomoć.

Kasno uveče 14. februara usledio je pravi užas za 28-godišnjaka u sobi 113 zatvorske bolnice jer ga je M.g., nakon prethodnih pretnji i straha, naterao da pije prikupljeni urin iz čaše i jede izmet, što je je prestravljen mladić od straha i učinio. Usledio je niz udaraca pesnicama u glavu, kako bi zadovoljio seksualni nagon, bacio ga je na krevet i silovao. Agonija je prestala tek nakon drugog silovanja, kada ga je drugi zatvorenik, po nalogu i iz straha od M.G., seksualno zlostavljao.

Tokom suđenja ispitan je niz svedoka, kao i žrtva, u čije svedočenje je sud u potpunosti poverovao. Saslušani su i stručnjaci psihijatri, kao i lekari iz zatvorske bolnice, kojima se zlostavljani zatvorenik obratio za pomoć i koji su ga pregledali. A veštak optuženog je utvrdio da se u vreme počinjenja krivičnog dela znatno smanjila uračunjivost. Iza zatvorskih rešetaka M.G. ostaje do daljnjeg jer mu je produžen pritvor i ne može se isključiti mogućnost da se produži do pravosnažnosti presude.

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso/JutarnjiList.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.