Mišo Kovač na Crvenoj planeti: NASA odabrala pesmu poznatog hrvatskog pevača za emitovanje na Marsu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: prentscreen/youtube/Croatia Records

Poljubi zemlju

Mišo Kovač na Crvenoj planeti: NASA odabrala pesmu poznatog hrvatskog pevača za emitovanje na Marsu! (FOTO) (VIDEO)

Posle Bitlsa, Stonsa, Kvina, Ramonsa i drugih velikih svetskih zvezda stihovi poznatog hrvatskog pevača biće poslati na Crvenu planetu
Objavljeno:

"Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba", stihovi su hita Mate Miše Kovača (75) koji bi uskoro mogli da odjekuju na Marsu. Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crvenu planetu poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pesme. Tako se na Marsu mogao čuti hit Bitlsa "Good Morning, Good Morning", a kad je Spiritu puknuo kabl, pustili su "Unchained" Van Halena.

Hit "Pictures Of You" zasvirao je Opportunity-ju kad je poslao fotografije na Zemlju. Vrtele su se pesme kultnih bendova, poput Rolling Stonsa, Kvina, Ramonsa, Bič Bojsa, Stinga i drugih legendi svetske muzike.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu godišnjicu misije na Marsu, redakcija hrvatskog portala "24sata" odlučila je da NASA-i pošalje muzički predlog njihovih čitatelja, obožavalaca Miše Kovača.

Oni su poželeli da se na Marsu emituje "Poljubi zemlju". Timu koji radi na tome trebalo je tri godine da odgovore na nekoliko njihovih pitanj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.