POTRAGA ZA NESTALIM BRANIMIROM JOŠ UVEK U TOKU! Prvi trag se pojavio, a veoma je važan za istragu!
Potraga, Foto: Beta

tužno

POTRAGA ZA NESTALIM BRANIMIROM JOŠ UVEK U TOKU! Prvi trag se pojavio, a veoma je važan za istragu!

Psi tragači i dronovi pomažu spasiocima u operaciji potrage

Objavljeno:

Potraga za nestalim Dominikom Branimirom Bilobrkom (24) iz Obrovca Sinjskog još je intenzivna, iako je pristuno nešto manje ljudi, s obzirom na nedostatak dnevne svetlosti. Reč je o mladiću koji je, podsetimo, u nedelju napustio porodičnu kuću automobilom koji je kasnije pronađen u Borkovićima.

- Trenutno je na terenu oko 60 pripadnika HGSS -a, kao i policajci. Tokom dana oko jezera Peruća u potrazi su učestvovali i meštani, ali smo ih zbog njihove bezbednosti zamolili da odu svojim kućama. Već duže vreme ne tražimo planinarske i pešačke staze na Dinari, već smo se koncentrisali na samu obalu jezera. Područje koje tražimo teško je proceniti, možda nekih pet kvadratnih kilometara - rekao nam je Darko Gavrić, načelnik splitskog HGSS -a.

- Na obali jezera pronašli smo odeću, mobilni telefon, novčanik i ključeve od automobila. Koliko znamo, ocu je rekao da će preplivati sa jedne na drugu obalu - rekao je Gavrić.

U toku dana u potrazi je učestvovalo više od stotinu ljudi, i pripadnika HGSS -a, policije, meštana i pripadnika vojske, a kako nam kaže Gavrić, potraga će sigurno potrajati do ponoći, a možda i duže.

- Ako danas ne bude rezultata, vratićemo se u utorak vrlo rano, a u potragu ćemo uključiti ronioce - kaže Gavrić, dodajući da im je helikopter HRZ -a sa spasiocima koji su u popodnevnim satima nadletali to područje pomogao u sužavanju terena.

Nestanak mladića prijavljen je u Nacionalnom registru nestalih osoba, a kako stoji, radi se o 24-godišnjaku visokom 189 centimetara, razvijenijem, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka nosio je maskirne pantalone i crnu majicu. Na nogama je imao crne patike. Psi tragači i dronovi pomažu spasiocima u operaciji potrage. Samo jezero je pregledano uz pomoć čamaca.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.