GROM UDARIO U PAŠNJAK U SELCIMA: 47 ovaca MRTVO, a 15ak se vodi kao NESTALO!
Udar groma, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ CATI CLADERA

NESREĆA

GROM UDARIO U PAŠNJAK U SELCIMA: 47 ovaca MRTVO, a 15ak se vodi kao NESTALO!

Dodao je kako i najstariji meštani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju

Objavljeno: 23:56h

"Tokom jakog grmljavinskog nevremena jutros u Selcima grom je pogodio naše stado ovaca koje tom prilikom bilo na pašnjaku, pa ih 47 usmrtio", rekao je za agenciju Hina Jure Trutanić, sin Zorana Trutanića.

Dodao je kako i najstariji meštani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju.

Po njegovim rečima, pet ovaca je pronađeno živo pored onih koje su uginule od udara groma. Rekao je kako se još petnaestak ovaca iz tog stada nakon udara groma vode kao nestale, ali se veruje da su se razbežale po ostrvu Braču od straha nakon grmljavinskog nevremena, pa da bi mogle da budu pronađene žive.

Snažno grmljavinsko nevreme pogodilo je jutros Selce, pa je udar grom pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krova obližnjih privatnih kuća i tri automobila parkirana u podnožju crkve, rekli su nadležni Selca.

Bonus video:

02:35

Tuga i pustoš u ivanjičkim malinjacima: Nevreme sve uništilo za 20 minuta

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.