UMALO OSTAO BEZ "PONOSA", SPASILI MU GA VATROGASCI, TRPEO BOLOVE 18 SATI: Neverovatna bizarnost stiže iz HRVATSKE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bizarno

UMALO OSTAO BEZ "PONOSA", SPASILI MU GA VATROGASCI, TRPEO BOLOVE 18 SATI: Neverovatna bizarnost stiže iz HRVATSKE!

Intervenisala su dva vatrogasca, koji su nakon pola sata uspeli osloboditi muškarčevu muškost i istovremeno ga oslobodili bolova koje je trpio satima

Objavljeno: 19:56h

Neverovatan, bizaran slučaj oslobađanja penisa i testisa stisnutih prstenom u četvrtak na hitnom traktu pulske bolnice završio je srećno. Naime, nakon višesatne borbe s prstenom muškarčevu su muškost napokon oslobodili “okova”.

Kako neslužbeno saznajemo, muškarac srednjih godina s grčem na licu došao je u prostorije Hitne pomoći i objasnio kako trpi jake bolove.

U ovom nezabeleženom slučaju čak su intervenisali pulski vatrogasci, koji su na kraju oslobodili muškarcu penis i testise od seksualne “naprave”, a poznati urolog, doktor Predrag Mamontov, na kraju je spasio celu stvar.

Zbog zaštite pacijenta lekar nije hteo govoriti o slučaju.

- Ne bih komentiarisao taj slučaj zbog zaštite pacijenta - kratko nam je kazao i zahvalio.

Ovu bizarnu situaciju potvrdio je i šef pulskih vatrogasaca Ivica Rojnić. Rekao je da nije bilo nimalo smešno i da je satima trajala borba za spas penisa nesrećnog muškarca. Jedva su nekako uspeli u tome...

- Intervenisala su dva vatrogasca, koji su nakon pola sata uspseli osloboditi muškarčevu muškost i istovremeno ga oslobodili bolova koje je trpio satima - rekao je Rojnić.

Neslužbeno smo saznali da je taj prsten bio debeo oko dva centimetra, a je li povređeni muškarac u trenutku stavljanja prstena bio sam ili u društvu - nije poznato.

- Naše vatrogasce taj dan pozvala je Hitna pomoć. Nama to ne izaziva nikakvu veliku pompu jer se mi inače, osim svojim primarnim poslom, bavimo skidanjem raznih prstenja i sličnog budući da medicinski alati, zbog izrazito tvrdog materijala od kojeg su (kao na primer ovaj) izrađeni, teško mogu skinuti takav prsten standardnom bolničkom opremom - kaže Rojnić.

- Radili su priručnim alatima, a među njim je električna i kružna pila ili dremel, kojim se inače rade gravure. Taj alat podseća na zubarske bušilice, ali je ipak malo veći. Takvi alati prilagođeni su i za upotrebu na prstima, ekstremitetima, pa tako i na tom vrlo osetljivome mestu, jer ima manju brzinu i manje se zagreva. Uspešno su vatrogasci spomenutim alatom prerezali taj tvrdi prsten i oslobodili muškarčev “ponos”. Inače se njime uspešno skidaju razni predmeti od kovina, a istodobno postoji manja mogućnost od povrede pri upotrebi takvih alata - rekao je Rojnić.

S druge strane, dodao je, plemeniti materijali daju se skinuti nekakvim medicinskim kleštima ako su tanji, a ako je to čelik ili nešto tvrđe, onda na scenu stupaju vatrogasci. Kod takvih i sličnih slučajeva na teren izlaze dva vatrogasca. Ovaj su prsten pilili oko pola sata, a spašavanje su ipak odradili stručnjaci, vrhunski lekari.

- Mi smo svoj posao obavili u što kraćem roku, kao i uvek, bez obzira na okolnosti - objasnio je na kraju šef vatrogasaca Rojnić.

Neslužbeno saznajemo da je muškarac čak 18 sati trpio bolove i čekao, vero verovatno jer mu je bilo neprijatno ići po stručnu pomoć. Kad je bol postao neizdrživ, otišao je po pomoć.

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media