POSLE DEVET MESECI: U Hrvatskoj otvoreni unutrašnji delovi kafića
Ilustracija, Foto: EPA / GEORGI LICOVSKI

ublažavanje mera

POSLE DEVET MESECI: U Hrvatskoj otvoreni unutrašnji delovi kafića

Unutrašnji delovi kafića otvoreni su samo za sedenje, a propisane su i epidemiološke mere dezinfekcije, nošenja maski svuda osim za stolom, kao i određeni razmak među stolovima

Objavljeno:

U Hrvatskoj su od danas, posle devet meseci, otvoreni unutrašnji delovi kafića, dok se istovremeno beleži 805 novih slučajeva zaraze korona virusom i četvoro umrlih u poslednja 24 časa.

Unutrašnji delovi kafića otvoreni su samo za sedenje, a propisane su i epidemiološke mere dezinfekcije, nošenja maski svuda osim za stolom, kao i određeni razmak među stolovima.

Osim ovog blagog popuštanja mera, Nacionalni štab produžio je većinu važećih mera, poput ograničenje broja osoba na okupljanjima do sto i trajanje javnih okupljanja do ponoći.

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas novinarima da mu nije jasan cilj vladinih mera, ocenivši da je "ovo kao muha bez glave".

"Ne možemo stalno maska, ne maska. Vidim svaki dan da svi vakcinisani u vladi nose maske. Zašto? Ako sam se vakcinisao poruka je 'Vakciniši se i ti pa nećeš morati nositi masku'", istakao je Milanović.

Nacionalni štab civilne zaštite objavio je danas da je u Hrvatskoj trenutno aktivnih slučajeva zaraze 3.632, medju njima 440 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 59 pacijenata.

U samoizolaciji su trenutno 7.423 osobe. Medju nešto više od 10.000 testiranih je 805 novoobolelih, dok se u poslednja 24 časa oporavilo 383 osobe.

Dosad je najmanje jednom dozom vakcinisano nešto više od 51 odsto odraslih, odnosno 42, 54 odsto ukupnog stanovništva.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.