IZ BELOG KOMBIJA ŽENSKI GLAS JE VIKAO UPOMOĆ: Policajci su došli i onda ukapirali da NIJE ONAKO KAKO IM SE ČINILO
Policija, Foto: Profimedia

HRVATSKA

IZ BELOG KOMBIJA ŽENSKI GLAS JE VIKAO UPOMOĆ: Policajci su došli i onda ukapirali da NIJE ONAKO KAKO IM SE ČINILO

Kažnjen je novčano

Objavljeno:

Pre dve godine gosti kafića u zagrebačkoj Gundulićevoj u neverici su se okrenuli belom kombiju varaždinskih registarskih oznaka kada su čuli ženski glas koji je molio za pomoć, kao i kucanje na vrata. Policija je brzo reagovala na prijave samo da bi pokazala da je sve to bila neslana šala, a ovih dana stigao je i sudski epilog.

Nemili događaj zbio se 2019. godine oko 19:30, a onom što se dogodila svedočila je gošća Mateja koji je sedela na terasi kafića s dečkom. Odjednom sam čula nekoga iz belog kombija kako glasno viče, odnosno viče, čula sam kako neko lupa iz gepeka i viče ‘upomoć, pomoć’. Svi gosti bara na terasi čuli su povik i svi su pogledali prema istom kombiju. Ustala sam i zapisao registarske tablice kombija i sećam se da sam čula uzvik „pomoć, pomoć“ i lupanje koje je dopiralo iz unutrašnjosti prtljažnika. Vratila sam se u kafić i pozvala policajce na intervenciju, rekla je Mateja, prenosi Danica.hr. Policija je navela da je u tom trenutku primila najmanje četiri dojave u operativno-komunikacioni centar, a rečeno je i da se beli kombi kretao prema Gundulićevoj u pravcu Ilice, odnosno Trga bana Josipa Jelačića. Nije im trebalo mnogo vremena da pronađu pomenuti beli kombi, koji je na kraju bio parkiran u Petrićevoj ulici.

- Pored vozila bila su tri ili četiri mladića. Odmah sam pitao ko je od njih izašao iz prtljažnika, imitirajući ženski glas, uzvikujući „pomoć, pomoć“ i lupanje. Jedan od njih, Mateo, se oglasio i rekao da je to uradio iz šale i da se želi pretvarati da je oteo ženu. Pregledali smo kombi i ustanovili da u vozilu nema nikoga. I drugi mladići su potvrdili da je to bio Mateo i da su se svi smejali onome što je uradio, rekao je jedan od policajaca koji je bio na intervenciji.

Mladić Mateo (28) ovih je dana proglašen krivim i osuđen je jer je „bez razloga počeo lupati po unutrašnjosti prtljažnika belog Fiat Ducatija, registarskog broja VŽ-kkk-kk, kojim je upravljao njegov prijatelj Karlo, i, imitirajući ženski glas, preklinjući i uzvikujući "pomozi, pomozi", izmišljajući i šireći lažne vesti koje su remetile mir građana ". Mladić je pošteno platio svoju neslanu šalu. Kažnjen je sa 110 nemačkih maraka ili 414,70 kuna i mora platiti 200 kuna sudskih troškova.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.