"HRVATSKA NE MOŽE OD SRBIJE DA TRAŽI RATNU ODŠTETU, ALI OD JEDNOG NE ODSTUPAM": Milanović nakon sastanka sa Blerom
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

PREDSEDNIK HRVATSKE

"HRVATSKA NE MOŽE OD SRBIJE DA TRAŽI RATNU ODŠTETU, ALI OD JEDNOG NE ODSTUPAM": Milanović nakon sastanka sa Blerom

Upitan da komentariše dolazak Tonija Blera u Zagreb Milanović je rekao da se juče sastao sa nekadašnjim šefom britanske vlade

Objavljeno: 13:20h

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da Hrvatska ne može od Srbije da traži ratnu odštetu i da ga iz poslednjeg rata jedino zanima sudbina nestalih.

"Od toga ne mislim da odstupim. Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, ali tu su ljudske duše, ne više tela. Oni te informacije imaju i moraće da nam ih daju. Potrebno je usredsrediti se na bitno, a to su nestali. To nam ekipa u Beogradu može dati ako želi", rekao je Milanović u Kijevu, mestu u šibensko-kninskoj županiji.

Upitan da komentariše dolazak Tonija Blera u Zagreb, Milanović je rekao da se juče sastao sa nekadašnjim šefom britanske vlade.

"On (Bler) je jedan od najvećih likova politike u poslednjih 30 godina. Neke stvari mu zameraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti, zbog toga se dogodio Bregzit... Ne bih mu hteo napakostiti, neka čovek dobro radi, ali mislim da ta vrsta odnosa Hrvatskoj više ne treba, kao što treba Srbiji i Albaniji. Ali o tome ne odlučujem i ne znam detalje", rekao je Milanović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.