ITALIJANI PRISVOJILI HRVATSKO OSTRVO? Porodica došla na odmor, a na plaži ih dočekalo NEPRIJATNO IZNENAĐENJE!
Ostrvo, Foto: Printscreen/youtube/veraput

strašno

ITALIJANI PRISVOJILI HRVATSKO OSTRVO? Porodica došla na odmor, a na plaži ih dočekalo NEPRIJATNO IZNENAĐENJE!

O čemu se radi u ovom slučaju možemo samo nagađati kao i o kakvim papirima o iznajmljivanju ostrva se radi

Objavljeno: 00:04h

Muškarac u želji da provede nedelju sa porodicom na ostrvu, umesto obiteljske idile dobio je hladan tuš. Naime, italijani su ih verbalno napali, a čak i otuđili stvari. Da stvar bude još gora predstavili se kao vlasnici ostrva.

Upozoravam sve koji vole da plove po moru da ukoliko žele da izbegnu probleme, neka zaobilaze ostrvo Pločica do završetka turističke sezone. Izgleda da je postalo privatno ostrvo, rekao je čitatelj za Morski.hr.

Uznemirujuća priča pristigla je na portal Morski.hr Naime, muškarac je nedelju odlučio da provede sa porodicom na ostrvcetu Pločica, na kojem se nalazi svetionik koji se znajmljuje.

Tamo ga je dočekalo neugodno iznenađenje. Umesto lepog odmora s suprugom, četvorogodišnjim detetom i prijateljicom tamo su ih dočekali verbalni napadi.

Na tom istom ostrvcetu bili su i italijani koji su valjda s istom namerom došli na to ostrvo, no prisustvo drugih njima očito smeta.

- Uglavnom sve kao i po običaju. Pošto smo primetili da se dotični gosti tu kupaju, udaljili smo se od čamca nekih 150 metara u suprotnom smeru, tj. na istok, kako bi imali svoj mir, ja plivajući a ostali hodajući uz samo more - rekao je Slaven Stipković.

"Ja sam vlasnik"

- Međutim nakon nekih 20 minuta jedan od gostiju je došao do nas vičući i prijeteći da smesta odemo jer je to privatno ostrvo i da nemamo nikakvo pravo tu se kupati ili sunčati, pitam ga ko si ti, on kaže : Vlasnik - nastavlja priču Slaven.

U pokušaju da mu objasnim da takav tip vlasništva u Hrvatskoj nije moguć, dolazi do još većeg sukoba.

- Nakon 20 minuta vratio sa još njih četvoro te su počeli da odvezuju čamac, pri čemu sam ih sprečio vičući sa udaljenosti oko 80 metara da ne diraju tuđu imovinu, i da će snosit posledice. Tada su svi počeli vikati i prijetiti toliko da mi je dete počelo plakati - nastavlja Slaven zgrožen od tog iskustva.

Kada je došao do telefona u čamcu pozvao je policiju da bi saznao da su i Talijani učinili isto, a kao razlog prijave naveli su "neovlašćen dolazak na ostrvo".

"Dokaz o iznajmljivanju ostrva?"

Dolaskom policije, italijani spremni s papirima o "iznajmljivanju ostrva". Policija im je objasnila da to jednostavno nema smisla.

- U razgovoru sa kancelarijom za nadzor pomorskog dobra Dubrovačko-neretvanske županije Dubrovnik, rečeno je da nikakva koncesija nije izdana na navedenom ostvrcetu – priča nam Stipković.

O čemu se radi u ovom slučaju možemo samo nagađati kao i o kakvim papirima o iznajmljivanju ostrva se radi.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.