HRVATSKI VATROGASCI DOŽIVELI STRAVIČNO PONIŽENJE U LIJEPOJ SOPSTVENOJ: Gasili su požare, pa svratili na picu, UŽAS!
Ilustracija, Foto: Profimedia

SRAMOTA, KOMŠIJE

HRVATSKI VATROGASCI DOŽIVELI STRAVIČNO PONIŽENJE U LIJEPOJ SOPSTVENOJ: Gasili su požare, pa svratili na picu, UŽAS!

Poniženi su, zaista

Objavljeno: 13:53h

Hrvatski vatrogasci su, nakon borbe s požarima na Jadranu, odlučili da se odmore se u Trogiru i pojedu picu, ali doživeli su neugodno iskustvo.

Jedan od njih, vatrogasac iz Osijeka koji je stigao kao ispomoć kolegama njihovo je iskustvo opisao u recenziji restorana u koji su došli i rekao kako je ono što im se dogodilo "sramota za hrvatski turizam". Naime, trojica vatrogasaca naručila su pice u restoranu, ali nisu ništa pili jer su na dužnosti. Zbog toga nisu smeli da sednu za sto nego su morali čekati u ćošku restorana i uzeti jelo za poneti. Vatrogasac je dodao kako im je narudžbina naplaćena čim su naručili, pa su tražili povraćaj novca kada su zbog uslova odlučili da odu. Njegovu recenziju, u kojoj je restoranu dao najlošiju ocenu, prenosimo u celosti:

"Pozdrav, vatrogasac sam u Osijeku trenutačno u ispomoći kolegama na Jadranu. Nakon nekoliko napornih dana na požarištima nas trojica došla smo u Trogir nešto pojesti. U pizzeriji nije gužva, nekoliko stolova prazno. Naručujemo dvije skuplje pizze (72 kn) kolege su već ranije u istom restoranu pojele kebab, pa će podijeliti jednu pizzu. Piti nećemo jer smo na dužnosti. Konobar naplaćuje prije nego smo posluženi i obavještava nas da ne možemo zauzimati stol ako ništa ne pijemo i da pizzu možemo dobiti samo za ponijeti. Onako gladni pristajemo i ostajemo čekati svoje pizze. Nakon minutu, iako je u lokalu još 4-5 praznih stolova, konobar nas obavještava da ne možemo sjediti i čekati nego da se premjestimo u neki ćošak gdje je šank i tamo čekamo. Tu nam je pukao film, tražimo novac natrag i poniženi odlazimo uz glasno negodovanje. Dno dna, sramota za hrvatski turizam", poručio je vatrogasac.

Za Slobodnu Dalmaciju se oglasila i vlasnica ove picerije, koja je rekla da "nije bila upoznata sa situacijom", a prvo što se zapitala bilo je zašto su se nezadovoljni gosti izjasnili javno, umesto da su iskoristili neki od dostupnih načina, kao što je knjiga žalbe.

- Niko nije pošteđen stresa na poslu. Mi koji radimo u ugostiteljstvu imamo svoje zadatke i očekivanja gostiju. Oni često nemaju strpljenja, a znaju i potcenjivati trud onih koji pripremaju hranu ili ih poslužuju – rekla je ona.

- Ne vidim zašto je problem to što smo ih upozorili na pravila koja važe u restoranu. Mislim da u većinu restorana, a ne samo kod nas, nije dozvoljeno unositi vlastito piće. Isto tako, neko tko čeka pizzu za poneti ne treba da sedi za stolom koji je pripremljen za posluživanje obroka u restoranu – dodala je.

Radnik picerije napomenuo je da su vatrogasci uneli piće u kesama iz prodavnice, što nerijetko rade i domaći i strani gosti.

- Upozoravamo ih na to. Nije u redu da, na primer, osam Čeha sedi oko jedne pice i pritom vade boce ispod stola – rekao je radnik.

Osim toga potvrđuje da nije mogao znati da je reč o vatrogascima, budući da su bili u civilu, ali, u svakom slučaju, nastoje se prema svakom gostu odnositi s poštovanjem. Kaže i da je u trenutku njihovog dolaska posećenost bila velika, što je i uobičajeno u večernjim satima, pa im je ponudio da sednu "u baštu".

Sgovornica je naglasila da ovaj događaj nije izraz nepoštovanja, niti odraz neosetljivosti, prema vatrogascima.

- Vatrogasce poštujem zbog onoga što čine, zato smo više puta na požarišta dostavljali vodu i slali besplatne pice. Cenim zalaganje vatrogasaca, oni rade svoj posao s hrabrošću, a, verujem, i s ljubavlju - rekla je.

Ipak, smatra da je reakcija trojice Slavonaca preterana te da je došlo do nesporazuma koji je bolja komunikacija mogla ispraviti, piše Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/Večernji list/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.