KAFIĆ U DUBROVNIKU USLOVLJAVA GOSTE: Postoji iznos koji moraju da naprave, oglasio se i vlasnik!
Kafić, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

KAFIĆ U DUBROVNIKU USLOVLJAVA GOSTE: Postoji iznos koji moraju da naprave, oglasio se i vlasnik!

Pravilo je da moraju da potroše oko 1.000 kuna, odnosno nešto više od 15.000 dinara, ako žele da se zadrže na tom mestu.

Objavljeno:

Svi znaju da noćni izlasci u Dubrovniku nisu previše jeftini, a posebno su papreni ako izlazite na elitnija mesta. Iako su Duborvčani navikli na visoke račune u ugostiteljskim objektima u toku letnje sezone, ovih dana su i oni bili prilično iznenađeni cenom tzc. minimalne potrošnje u jednom kafiću.

Naime, svima koji se odluče da sednu u taj objekat, na atraktivnijim mestima, npr. visoki sto u prvom redu, prilazi konobar i upoznaje ih sa pravilom potrošnje. Pravilo je da moraju da potroše oko 1.000 kuna, odnosno nešto više od 15.000 dinara, ako žele da se zadrže na tom mestu.

Neki stolovi su i jeftiniji pa je obaveza da se potroši najmanje 300 kuna, odnosno nešto manje od 5.000 dinara, piše dubrovackidnevnik.net.hr. Ove navode su potvrdili i neki od građana u jednoj Fejsbuk grupi, gde se razvila žustra rasprava oko ovog pravila.

- Sve prijateljice mi pričaju da su htele da sednu na piće u taj objekat. Do njih je došla konobarica i rekla da ako žele tu da sednu, ona mora da bude sigurna da će potrošiti najmanje 300 kuna na piće. Njima nije bio problem novac, ali kada su to čule ustale su i otišle - napisala je jedna članica grupe dok je druga dodala da bi trebalo da ih bude sramota.

- Nažalost jeste, neko veče smo hteli da sednemo tu, pet-šest stolova je bilo prazno, ali nismo mogli da zauzmemo ni jedan jer su rezervisani uslovom o obaveznoj potrošnji. Blago nama - stoji u drugom komentaru.

Bilo je i onih koji su komentarisali da je to pljačka, a ne uslužna delatnost.

- Pa valjda na niže grane ugostiteljstvo u Dubrovniku ne može pasti - jedna je od opaski.

- Turizam se u Dubrovniku, nažalost, uglavnom svodi na "ko je ugrabio, ugrabio je" u nadi da će se za tri meseca zaraditi za trošenje čitave godine. Pohlepa će nas ubiti - napisala je jedna meštanka.

Oglasio se i vlasnik ugostiteljskog objekta

Na komentare se osvrnuo i vlasnih pomenutog ugostiteljskog objekta koji je objasnio zašto je ovo pravilo doneto.

- Ne volim da ulazim u rasprave, ali ovo moram da prokomentarišem. Kako niko od vas ne komentariše cenu kafe, koja je za naše ljude svako jutro poslednjih sedam-osam godina 10 kuna (160 dinara) do 10 sati?

Mi zbog mera imamo manji broj stolova, a ako je iko od vas bio u noćnom životu gde je velika potražnja, video je da svuda postoji minimum koji morate da potrošite.

Znači svako ima pravo da postavi pravila objekta. Ako su se pojedinci koji sednu sa jednim pićem celu noć kako bi gledali naš lepi Stradu i prolaznike, našli uvređenim, meni je žao, ali od toga ne možemo da plaćamo naše obaveze - rekao je on.

Nije jedini objekat sa ovim pravilom

Sličnu situaciju doživeli su i dvojica Dubrovčanina koji su bili neljubazno dočekani u susednom ugostiteljskom objektu.

Oni su seli za sto, konobar im je rekao da je mesto rezervisano iako nije imalo nikakvu oznaku, ali su posle kraće prepirke ipak dobili piće. Prema njihovim navodima radnici i vlasnik su bili prilično neljubazni, a prebacili su im što su naručili vino i tonik koji ne koštaju previše.

- Nećemo više sesti tamo. Ovo kako se odnose prema lokalcima je diskriminacija. Gde onda možemo na Stradunu da sednemo i popijemo piće - zapitali su se oni.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.